Східний рецепт приготування печінкового торта зі свинячої печінки: детальна інструкція

Печінковий торт з свинячої печінки рецепт покроково

Свиняча печінка – це один з найпопулярніших субпродуктів, якими ми любимо розважати себе і своїх гостей. Печінку можна готувати на різні способи, але сьогодні ми розкажемо вам про неймовірно смачний печінковий торт. Цей торт – справжня вишукана закуска, яка точно підніме настрій і стане головною прикрасою вашого святкового столу.

Для початку промиємо свинячу печінку та часник, щоб усунути неприємний запах. Потім додаємо печінку до гарячої сковороди і обсмажуємо її протягом кількох хвилин з кожного боку. Якщо ви хочете, щоб печінка була ніжніше, можна попередньо замочити її у молоці протягом години.

Після обсмаження печінку подрібнимо і перемішуємо з підсмаженим часником. Додаємо до маси печінки деякі субпродукти, наприклад, молоко та борошно, що зробить торт ще ніжніше і повітряніше. Заготовлені коржі викладаємо на деко, ретельно промазуємо їх печінковою масою.

Таку ж процедуру повторюємо з наступними коржами. Готується торт декілька годин, але результат вартує зусиль. На завершення прикрасимо печінковий торт зверху печінкою та подаємо його на стіл. Смачного!

Секрет на базарі не купиш

Секрет на базарі не купиш

Якщо ви хочете приготувати печінковий торт зі свинячої печінки, то секрет на базарі не купиш. Цей смачний та поживний страва готується зі свіжих субпродуктів, тому ви самі повинні знати, як обрати найкращу печінку та як готувати її.

Перш ніж приступити до приготування печінкового торту, зверніть увагу на якість свинячої печінки. М’ясний субпродукт повинен бути свіжим, без постороннього запаху та має мати насичений червоний колір. Якщо печінка виглядає блідо або має неприємний запах, краще відмовитися від покупки.

Для приготування печінкового торту потрібно спочатку підготувати печінку. Придбайте свинячий субпродукт, промийте його ретельно під проточною водою і подрібніть на кубики. Деякі кулінарні експерти рекомендують замочити печінку в молоці протягом години, щоб зробити її ніжніше, але це не обов’язково.

Далі візьмемо сковороду та розігріємо на ній олію. Викладаємо підготовлену печінку в гарячу сковороду і смажимо її до золотистого кольору. Якщо печінка випускає багато соку, можна додати трохи борошна для згущення маси.

Готову печінку перемістимо в миску та додамо до неї нарізаний часник. Перемішаємо все добре, щоб часник рівномірно розподілився. Викладаємо підготовлені коржі під шари печінки та зверху. На такий торт можна додати закуску зі свинячого молока, щоб надати йому більш насичений смак.

Печінковий торт з свинячої печінки рецепт покроково

Печінковий торт з свинячої печінки рецепт покроково

Печінковий торт з свинячої печінки – це смачна і поживна закуска, яка може бути ідеальним доповненням до вашого святкового столу. Для приготування такого торту потрібно певні інгредієнти та дотримуватися певної послідовності дій. Давайте розглянемо цей рецепт покроково.

  1. Починаємо з підготовки субпродуктів. Печінку свинячу промиваємо і ретельно очищуємо від плівок. Деякі відерця додають кілька годин в молоко, щоб печінка стала ще ніжніше. Якщо ви цього не робите, то просто промийте печінку під холодною водою.
  2. Потім печінку ріжемо на шматочки і обсушуємо їх на кухонній рушничку.
  3. Розігріваємо сковороду з додаванням олії і обсмажуємо печінку з обох сторін до золотистого кольору. Ми робимо це по декілька хвилин для кожного шматка печінки.
  4. Потім ми подрібнимо печінку разом з часником у блендері або м’ясорубці, додаємо борошно, яйця та сіль за смаком. Все це ретельно змішуємо до однорідної маси.
  5. Викладаємо масу на декілька підготовлених коржів із розміром 20-22 см. Масу треба розподілити рівномірно по всій площині коржа.
  6. Печінкові коржі готуємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
  7. Коли торт з печінкою затвердіє і злегка зарум’яніє, його можна виймати з духовки і дати охолонути.
  8. Для прикрашення торту можна використовувати свинячий жир, зелень, свіжі овочі або інші інгредієнти за вашим бажанням.

Тепер у вас є рецепт для приготування смачного та поживного печінкового торту зі свинячої печінки. Ми надіємося, що вам сподобається ця смакота!

Приготування

Приготування

Для приготування печінкового торту з свинячої печінки нам знадобиться свиняча печінка. Щоб зробити торт ніжнішим, м’яким і соковитим, ми можемо перед приготуванням промити печінку під проточною водою. Після цього подрібнимо печінку на кубики.

У великій сковороді на розігрітому розплавленим маслі обсмажимо дрібно нарізаний часник. Потім додамо печінку і швидко і ретельно обсмажимо, щоб печінка зберегла свою соковитість. Таку масу можна використовувати як закуску або м’ясну начинку до інших страв.

Після обсмажування печінку перемістимо у миску і додамо до неї замочену у молоці і просідену на дуршляку частину борошна. Перемішуємо, щоб утворилася однорідна маса. Якщо печінкова маса занадто рідка, можна додати ще трохи борошна.

Тепер готуємо коржі для торту. Для цього зверху наливаємо тісто на розігріту сковороду і розподіляємо його рівномірно. Печемо коржі з обох боків до золотистого кольору. Загальний час готування коржів становить близько 15-20 хвилин.

Потім знімаємо коржі з вогню і даємо їм остигнути. Після остигання ріжемо коржі на шматочки і починаємо складати торт. Кожен корж змащуємо печінковим кремом, що готувався раніше. Таким чином формуємо шари торту.

Можна прикрасити торт іншими інгредієнтами, наприклад, зеленню або свіжими овочами. Після цього ставимо печінковий торт в холодильник на декілька годин, щоб він пропитався і став ще смачнішим.

Закусочна ідея

Закусочна ідея

Якщо ви шукаєте оригінальну і смачну закуску, рекомендую спробувати печінковий торт з свинячої печінки. Така закуска приготується з використанням субпродуктів, але вона далеко не схожа на звичайну печінку.

Спочатку потрібно ретельно промити свинячу печінку та подрібнити її. Для цього можна використати блендер або м’ясорубку. До подрібненої печінки додаємо деяку кількість часнику та трохи молока. Часник додаст смаку та аромату, а молоко зробить печінку ніжніше.

Далі ми готуємо коржі для торту. Їх можна придбати готові або зробити самостійно. Якщо ви вирішили зробити коржі самостійно, то знадобиться мука, яйця та деякі інші інгредієнти.

Після приготування печінкової маси та коржів, ми приступаємо до збирання торту. На перший корж кладемо печінкову масу, рівномірно розподіляємо її по поверхні. Далі викладаємо другий корж та повторюємо процес. Таким чином, складаємо торт, зверху і збоку ми також можна нанести печінку.

Після складання торту, його можна прикрасити за вашим бажанням. Можна використати зелень, овочі або інші інгредієнти. Головне – залишити фантазію на все, що додасть вам задоволення від приготування та споживання цієї закуски.