Прикордонники з пострілами затримали сімох ухилянтів у лісі на Закарпатті

Спочатку у лісі виявили п’ятьох призовників, а під час їх затримання – ще двох

Закарпатські прикордонники затримали сімох чоловіків, які намагалися пробратися до Словаччини через ліс. Спочатку правоохоронці спіймали трьох втікачів, решту довелося наздоганяти і зупиняти пострілами. Усі затримані – чоловіки призовного віку з Києва, Харкова і Кривого Рогу. За спробу нелегально перетнути кордон ухилянтам загрожує до 15 діб арешту або штраф до 17 тис. грн.

Як повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби, затримали чоловіків ввечері у неділю, 16 жовтня, в Ужгородському районі серед лісу.

«Прикордонний наряд відділення «Кам’яниця» виявив у лісі п’ятеро невідомих. Чоловіки вже встигли подолати загороджувальний паркан та рухалися у бік кордону. Під час затримання троє з правопорушників спробували вдатися до втечі, тож військовослужбовцям довелося їх наздоганяти», – йдеться у повідомленні.

Під час переслідування втікачів прикордонники випадково виявили ще двох ухилянтів, які намагалися сховатися у лісі та втекти. Для їх затримання довелося стріляти вгору. Усі семеро затриманих чоловіків – громадяни України віком від 19 до 47 років, мешканців Харкова, Кривого Рогу та Київської області.

Чоловіків доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення всіх обставин інциденту, на правопорушників складуть адмінпротоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). За скоєне ухилянтам загрожує до 15 діб арешту або штраф до 17 тис. грн.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter