Бійці ЗСУ за 18 хвилин збили чотири російські вертольоти

У середу, 12 жовтня, українські військові всього за 18 хвилин збили чотири російські вертольоти. Про це йдеться у повідомлені Повітряних сил ЗСУ.

За даними українських військових, з 8:40 по 8:58 на півдні України зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено щонайменше чотири ударних вертольоти противника (ймовірно, Ка-52), які здійснювали вогневу підтримку наземних окупаційних військ на південному напрямку.

Попередньо відомо, що один вертоліт впав на звільненій від росіян території, решта – за лінією фронту. Бойова робота велась по ще двох вертольотах, тому є велика імовірність, що кількість підтверджених збитих вертольотів збільшиться.

Ка-52 (також відомий як «Алігатор») – російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є продовженням розвитку моделі Ка-50 «Чорна акула». За даними Армія.Inform, перша ескадрилья Ка-52 була сформована у 2011 році. У 2021 році росіяни мали 127 таких вертольотів.

До слова, 10 жовтня за декілька годин російський агресор випустив по Україні 84 ракети, 43 з них збили сили української ППО. 11 жовтня українські сили протиповітряної оборони збили 20 російських крилатих ракет та кілька безпілотників.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter