Українські захисники збили два російські винищувачі

Українські захисники збили ворожі Су-25 та Су-30

У суботу, 24 вересня, українські захисники збили ворожі Су-25 та Су-30. Про влучання в ворожі цілі стало відомо близько 15 години. За минулу добу, 23 вересня, підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ знищили ще 9 повітряних цілей росіян.

Відео збиття СУ-25 опублікували в Telegram-каналі ЗСУ. За інформацією ЗСУ, перший літак розбився, інший з палаючим двигуном зміг маневрувати.

За інформацією волонтера та співзасновника організації Combat-ua Павла Кашчука, 8-й полк ССО та бійці десантно-штурмових військ «синхронно демілітаризували одразу 2 ворожі Сушки». Району, де було збито ворожі цілі не вказують.

За інформацією командування повітряних сил ЗСУ за минулу добу, 23 вересня, підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ знищили 9 повітряних цілей росіян. Зокрема зенітники повітряного командування «Південь» знищили чотири безпілотники-камікадзе Shahed-136 та один ударний безпілотник Mohajer-6. Підрозділи повітряного командування «Схід» ліквідували два БпЛА Shahed-136. А зенітні ракетні підрозділи повітряного командування «Центр» знешкодили гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

У зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 суботи, 24 вересня, розповіли, що підрозділи протиповітряної оборони знищили 4 літаки: Су-25, два Су-30 та один Су-34, 5 БпЛА та крилату ракету окупантів.

СУ-34 – російський двомісний винищувач-бомбардувальник. Вартість одного літака Су-34 становить близько 1 млрд рублів (приблизно 17 млн доларів).

Су-30 – російський двомісний багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Призначений для далекого патрулювання, супроводу літаків дальньої авіації, радіолокаційного спостереження, наведення і управління, а також може використовуватися як навчально-бойовий літак. Коштує близько 33 млн доларів.

Су-25 – одномісний броньований штурмовик. Призначений для надання авіаційної підтримки, а також знищення об’єктів із заданими координатами. Об’єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі. Приблизна вартість — 11 млн доларів.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни вже втратили 255 літаків та 220 гелікоптерів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter