Львівський фонд «Рідні» організував фотовиставку про війну у Варшаві

Виставка організована благодійним фондом «Рідні» за підтримки офісу омбудсмана України Дмитра Лубінця

У Варшаві триває фотовиставка Snap The War, яка має на меті показати світу, як війна вбиває дитинство українських дітей і їх шанс на щасливе майбутнє. Виставка організована благодійним фондом «Рідні» за підтримки офісу омбудсмана України Дмитра Лубінця спільно з фотографами Михайлом Палінчуком та Романом Бордуном, які поділилися світлинами з місць бойових дій з перших днів війни Росії проти України. Відвідали подію керівники національних інституцій з прав людини з регіону ОБСЄ, учасники OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR).

«Наша мета як фонду – привернути увагу міжнародної спільноти до наслідків війни та порушення права дітей. Питання їх захисту має бути на порядку денному всієї західної спільноти, а виставка – чудова можливість нагадати світу: війна триває, внаслідок війни страждають українські діти», – говорить директорка фонду Марʼяна Романяк.

Михайло Палінчак – український вуличний та документальний фотограф, який живе та працює в Києві. Кар’єру розпочав у 2008 році, з 2012 року – член Української фотографічної альтернативи, з 2014 року – член Української асоціації професійних фотографів. У 2014-2019 роках був офіційним фотографом президента Петра Порошенка. Засновник журналу Untitled та співзасновник групи Ukrainian Street Photography. Власник численних нагород, виставок та публікацій по всьому світу.

Роман Бордун – львівський фотограф і кінорежисер, член Української фотографічної альтернативи. Працює в жанрі naive. Роман вловлює дух часу та кітчу, поєднуючи медійні кліше з класичним перформансом.

«Рідні» – благодійний фонд, місією якого є подолання сирітства та розвиток інституту сім’ї. Фонд працює вже 9 років задля безпеки та благополуччя дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківської опіки та дітей, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах.

З початком повномасштабної війни вектор роботи фонду розширився: зараз фонд надає також психологічну, освітню та гуманітарну допомогу дітям та сім’ям , які постраждали від війни. Від початку війни «Рідні» надали прихисток близько 100 дітям із центральної, південної та східної України, близько 300 дітей отримали психологічну та навчальну підтримку від фахівців фонду.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter