22-річний ухилянт із Запоріжжя заблукав у горах під час спроби пробратися у Словаччину

22-річного ухилянта шукали у горах на Закарпатті майже всю ніч

Мешканець Запоріжжя заблукав у горах під час спроби незаконно потрапити до Словаччини. Коли чоловік зрозумів, що загубився, сам зателефонував у службу порятунку. Шукали ухилянта і прикордонники, і поліція, і рятувальники майже всю ніч. Пізніше 22-річний чоловік сам зізнався, що вже не вперше пробує незаконно виїхати закордон: після кількох відмов у перетині кордону ухилянт спробував перейти його через ліси пішки.

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, інцидент стався у ніч на неділю, 4 вересня, поблизу гори Плішка, що неподалік Перечина. Про заблукалого чоловіка прикордонникам повідомили поліцейські, які розшукували його разом з рятувальниками.

«До пошуків залучили прикордонні наряди прилеглих підрозділів та розшукових собак. Над ранок правоохоронцям спільно з рятувальниками вдалося розшукати заблукалого «туриста» за декілька кілометрів від кордону. 22-річний чоловік зізнався, насправді він родом зі Запоріжжя та мав намір незаконним шляхом дістатися Чехії з метою уникнення мобілізації», – йдеться у повідомленні прикордонників.

У прес-службі уточнюють, що 22-річний затриманий також розповів, що вже неодноразово пробував перетнути кордон, однак щоразу прикордонники йому відмовляли у виїзді через вік військовозобов’язаного, тому він вирішив пробиратися у Словаччину через ліс.

Наразі заблукалий почувається добре, загрози його життю чи здоров’ю немає. За спробу нелегального перетину кордону на 22-річного чоловіка склали протокол. Зараз ним займається поліція, оскільки його дії правоохоронці розцінюють як ухилення від призову (ст. 336 ККУ).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter