Росіяни вдарили по залізничній станції на Дніпропетровщині, 25 загиблих

Наслідки ракетного удару російських воєнних злочинців по залізничній станції Чаплине у Дніпропетровській області, 24 серпня 2022

У Дніпропетровській області окупанти завдали ракетного удару по залізничній станції Чаплине у середу, 24 серпня. Загинули 25 людей, серед них – двоє дітей.

Першим про обстріл повідомив президент Володимир Зеленський у виступі по відеозв’язку перед засіданням Ради безпеки ООН ввечері 24 серпня. Він повідомив, що перед виступом отримав інформацію про те, що росіяни завдали ракетного удару по залізничній станції, прямо по вагонах на станції Чаплине.

«Чотири пасажирські вагони горять… Станом на даний момент убито щонайменше 15 людей, близько 50 поранено. Рятувальники працюють. Але, на жаль, кількість загиблих ще може збільшитися», – сказав Зеленський, якого цитує LIGA.net.

Пізніше у вечірньому відеозверненні Зеленський повідомив, що кількість загиблих зросла до 22 людей.

«Чаплине – наш біль сьогодні. Станом на цю хвилину – 22 загиблих, з них п’ятеро згоріли в машині, загинув підліток, йому було 11 років, російська ракета зруйнувала його будинок. Пошуково-рятувальні роботи на залізничній станції тривають. Обов’язково змусимо окупантів відповісти за все, що вони наробили. І обов’язково викинемо загарбників із нашої землі», – сказав він.

Вранці 25 серпня заступник голови Офісу президента повідомив, що в селищі Чаплине завершилися рятувально-пошукові роботи. Внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинули 25 людей, з них двоє – діти.

«11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, ще одна 6-річна дитина – під час пожежі в авто біля залізничної станції. Постраждала 31 особа», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, 8 квітня російські воєнні злочинці вдарили ракетами по переповненому залізничному вокзалу Краматорська Донецької області. Тоді загинули щонайменше 57 людей, понад 100 отримали поранення.

Вантажно-пасажирська залізнична станція Чаплине розташована у селищі міського типу Чаплине Синельниківського району Дніпропетровської області.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter