До вибухів на аеродромі у Криму причетні ЗСУ, – The New York Times

У міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через детонацію авіаційних боєприпасів

До вибухів на російському аеродромі біля Новофедорівки в окупованому Криму причетні Збройні сили України. Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на чиновника із Міноборони України.

Для удару використали зброю винятково «українського виробництва».

«Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному театрі бойових дій», – зазначив співрозмовник видання.

Чиновник, який спілкувався на умовах анонімності, відмовився називати зброю, з якої завдали удару, однак запевнив, що вона є українською розробкою.

Як інформував ZAXID.NET, 9 серпня в окупованому Криму пролунала серія потужних вибухів у районі військового аеродрому, який розташований в селищі Новофедорівка (раніше Саки-4) поблизу міста Саки.

Раніше тут була база ВМС України, але нині базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно літаки Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

У міноборони держави-терориста Росії заявили, що вибухи сталися через детонацію авіаційних боєприпасів на майданчику зберігання. Техніка і військові нібито не постраждали. Однак згодом окупаційна влада повідомила, що одна людина загинула, семеро отримали поранення.

«Влада» Криму запровадила високий («жовтий») рівень терористичної небезпеки до 24 серпня.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter