Смачні пельмені з сметаною і сиром, які запікаються в духовці

Пельмені запечені в духовці зі сметаною і сиром

Запіканка з пельменів – це смачна страва, яка може стати головним улюбленцем на вашому столі. Для приготування цієї страви потрібно мати в наявності свіже тісто для пельменів, смачний фарш, яйця та сметану з сиром.

Спочатку ми готуємо основу для запіканки – свіже тісто для пельменів. Для цього змішуємо муку з яйцями та молоком. Замішуємо тісто до однорідної консистенції і залишаємо його протягом кількох хвилин для настою.

Тим часом готуємо смачний фарш для пельменів. Рубимо цибулину та зеленню, додаємо їх до фаршу разом з перчиком та іншими приправами за смаком. Потім формуємо маленькі кульки і перекладаємо їх в цільне тісто для пельменів.

Після цього запікаємо пельмені в духовій шафі протягом 20-30 хвилин при 180 градусах. Під час запікання сметана з сиром стають розплавленими та утворюють смачну ніжку зверху пельменів.

Готову запіканку можна подавати на стіл як основну страву або як гарнір до м’яса або риби. Ця страва здатна здивувати вашого господаря та порадувати смаком всю сім’ю!

Кулінарний екскурс

Кулінарний екскурс

Процес приготування пельменів є значно складнішим, ніж здається на перший погляд. Він починається з приготування тіста. Для цього змішуються мука, яйця, молоко та розтоплене масло. Отримане тісто залишається протягом півгодини, щоб воно “відпочило” і стало більш еластичним.

Фарш для пельменів готується з різних видів м’яса: яловичини, свинини або курячого філе. Додати у фарш цибулину, перчик та інші спеції на смак. Після цього фарш ретельно перемішується, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

У кулінарному екскурсі також не може обійтися без розповіді про посуд, без якого не можна уявити приготування цих смачних пельменів. Для їх запікання підходить противень або глибока форма для запіканок. Зверху на пельмені рекомендується нарізати шматочки сиру, які під час запікання стануть хрусткими і смачними.

Готові пельмені з пікантним фаршем, оригінальним тістом та ароматною запіканкою з сиром стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Їх можна подавати окремо як основу страви, або використовувати як додаток до супу чи бульйону. При подачі на стіл пельмені прикрашаються зеленню, щоб страва виглядала більш апетитно і збільшувала апетит гостей.

Домашні пельмені з незабутнім смаком

Домашні пельмені з незабутнім смаком

Пельмені – це національна страва, яка має основу з тіста і фаршу. Їх готують при допомозі спеціального посуду – ковшика для пельменів. Це звичайно відповідальна справа, яку зазвичай виконують господині.

Основа пельменів – це тісто, яке готується з муки, молока, яєць та солі. Для фаршу використовують різні інгредієнти, такі як м’ясо, цибулина, перець та інші спеції. Це робить страву смачною і ароматною.

Приготування пельменів включає декілька етапів. Спочатку замішують тісто і розкатують його на тонкі шари. Потім вирізають кружечки і перекладають фаршем. Коли всі пельмені готові, їх обсипають сиром і сметаною.

Далі пельмені запікаються в духовій печі протягом деякого часу. В результаті отримується смачна запіканка з пельменями, сиром та сметаною. При подачі страви на стіл її можна прикрасити свіжою зеленню.

Приготування

Приготування

Основу для пельменів господині готують з дріжджового тіста. Для цього в миску розпускають дріжджі у теплому молоці і посипають цукром. Протягом 10-15 хвилин тісто ставиться на прогріту поверхню, де воно підніметься.

Цибулину нарізають дрібними кубиками і смажать на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Отриману піджарену цибулину додають до фаршу з м’яса.

Тісто розкатується на плоскій поверхні до товщини близько 2 мм. З допомогою склянки або форми для пельменів вирізаються круглі шматочки тіста.

На кожний шматочок тіста кладеться невелика кількість фаршу та складається пельмень. Виготовлені пельмені перекладаються на дошку з киплячою водою та варяться протягом 5-7 хвилин.

Після варіння пельмені перекладаються в посуд для запікання. Зверху на них нарізається шматочок сиру, а також додається сметана і посипається зеленню і перчиком.

Пельмені запікаються в духовій печі при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин, поки сир не розтопиться і не стане золотистим. Готову запіканку можна подавати на стіл як головну страву або як додаток до основного обіду.

Пельменна запіканка

Господині часто шукають нові рецепти страв, які можна приготувати швидко і смачно. Одним з таких варіантів є пельменна запіканка. Ця страва виготовляється з використанням пельменів, які запікаються разом з сметаною і сиром.

Для приготування пельменної запіканки потрібно спочатку приготувати пельмені. Це можна зробити самостійно або купити готові в магазині. Потім пельмені перекладаються в посуд, змочену молоком, яйцями або сметаною. Додавання сиру та цибулини підвищує смак страви.

Потім пельмені разом з сметаною і сиром вкладаються в протягом вже нагрітій до 180 градусів духовій. Час приготування залежить від розміру пельменів, але зазвичай це займає близько 20-30 хвилин. Після цього запіканка виймається з духовки, прикрашається зеленню та перцем і подається на стіл.

Пельменна запіканка – це смачна та ситна страва, яка може бути основою вечері або обіду. Також, її можна використати як закуску на святковому столі. Складові пельменів, такі як фарш і тісто, можна змінювати за власним бажанням, що робить цю страву більш різноманітною.

Готуємо улюблену страву в горщиках

Пельмені запечені в духовці зі сметаною і сиром – це смачна та апетитна страва, яку можна легко приготувати вдома. Для приготування цієї страви потрібно мати декілька простих і доступних інгредієнтів.

Головна основа цих пельменів – це свіжий фарш, який можна зробити з м’яса, риби або грибів. До фаршу додавати різні прянощі, які підкреслять смак і аромат страви. Також можна додати нарізаний перчик для пікантності.

Перш ніж запікати пельмені в духовій печі, треба виготовити тісто. Для цього потрібно змішати муку з яйцями, молоком та розтопленим маслом. Отримане тісто треба розкатати і нарізати на кружечки. На кожен кружечок кладемо невелику кількість фаршу, згортаємо в пельмені і перекладаємо в горщики.

Зверху пельменів можна посипати тертим сиром та нарізаною цибулею. Горщики треба поставити в передварительно розігріту духовку протягом певного часу при температурі 180 градусів. Після запікання пельменів, страву можна прикрасити свіжою зеленню.

Готові пельмені запіканки стають смачними, а сир та сметана надають їм ніжності та неповторного смаку. Ця страва стане відмінним варіантом для обіду чи вечері і точно сподобається всім членам родини. Господині будуть радівати, як просто і швидко можна приготувати таку смачну запіканку.