Як зробити смачне і легке варення з червоної горобини: простий рецепт

Варення з горобини червоної простий і дуже смачний рецепт

Горобина червона – маленька ягода, що має багато корисних властивостей. Її плоди багаті на вітаміни та мікроелементи, takoy-і можуть бути вжиті не тільки у свіжому вигляді, але і у вигляді варення. Зварити смачне горобинове варення вдома дуже просто і легко.

Перш за все, потрібно зібрати горобину з куща. Вибираємо повністю дозрілі плоди, обережно відкусуємо горобині плодоніжки та ополіскуємо їх під холодною водою. Після цього, горобину можна помістити в стерильну ємність, або посуд, покритий киплячою водою. Для горобинового варення можна використати одну маленьку ягоду з горобини на 2 склянки води.

Вода повинна повністю вкривати горобину, і тому перед варенням додати трохи води, якщо її замало

Після цього, поставимо горобинову ємність на плиту, і варимо окремий сироп з 2 столових ложок цукру та 1 склянки води. Цей сироп промиємо горобинове варення, після чого знову варимо на маленькому вогні. Ретельно перемішуємо горобинову масу та не допускаємо її пригоріння.

Після 15 хвилин варіння смачне горобинове варення готове. Щоб переконатися в готовності, можна зробити невелику пробу на дерев’яному паличці: якщо горобинове варення на ній збіло, то готово. Відключаємо плиту та настоюємо готове горобинове варення протягом 8-10 годин. Після цього можемо насолоджуватися його смаком або зберегти в банках для подальшого використання.

Горобина – гіркий плід любові

Горобина – гіркий плід любові

Горобина, або ж відома під назвою горобинове яблуко, є маленькою, але дуже корисною плодиною. Вона має грошові плодоніжки із декількома ягідками, які можуть бути червоної або ж помаранчевої кольору. Плоди горобини злегка величезні, а самі ягідки досить кислі. Водна структура легенька та з великою кількістю води і аромату. Багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін C та антоціани, знаходяться в горобині.

Підготування та приготуванням горобинового варення повинен бути дуже простим процесом. Спочатку необхідно стерильні посуду. Щоб цукровий ріст, використовуйте стерильну склянку або ж скляну камеру. Скористатися його декоративним виглядом на обід, використовуючи маленькі гарніри або маленькі горілки.

Щоб варити горобину, спочатку ми повинні води з малою кількістю піску, щоб промити горобинові ягоди. Потім нам потрібно взяти маленькі яблука і опудати їх шкірки. Додаємо його у каструлю з горобиновими ягідками та покриваємо водою. Варимо все разом на плиті.

Після того, як вода вариться, ми можемо додати трохи цукру до нього. Він підкреслює природний смак горобини і зробить варення ще смачнішим. Знову беремо скляну камеру або скляну посуду і викладаємо туди горобину та яблука. Заливаємо все варенням і настоюємо декілька днів.

Після того, як варіння з горобини настоює, ми можемо його використовувати в різних стравах. Можна додавати він до десертів або поширювати його на свіжо випечене печиво. Також можна використовувати його як сироп для коктейлів або соусу для м’яса та сиру. Завдяки своєму багатому смаку та аромату, горобинове варення надає простій їжі особливу смачність і фантазію.

Тому, якщо ви хочете спробувати щось нове і незвичайне, не забувайте скористатися горобиновим рецептом. Плід горобини може бути незамінним штрихом для ваших кулінарних подій і принести вам вогні цукру та екзотики.

Горобина і яблуко – комора вітамінів

Горобина і яблуко – комора вітамінів

Горобина і яблуко – це чудова комбінація для приготування варення, яке насичене вітамінами та смаком. Цукрового сиропу в цьому рецепті не потрібно, що робить його простим у приготуванні.

Для варення з горобини і яблука збираємо повністю зрілі горобинові плоди, які мають бути червоного кольору. Перед початком приготування ми ретельно миємо плоди теплою водою, щоб видалити всі домішки та пісок. Викладаємо горобину в маленьку скляну ємність, знову миємо плоди, а потім наливаємо воду, так щоб вона повністю покрила горобину. На горобину кладемо пелюстки яблука, а потім закриваємо ємність кришкою. Горобинове варення готуємо на підігріві. Для цього покладіть ємність на плиту і вмикаємо середній вогонь. Готуємо на повільному вогні до м’якості горобини – це займає приблизно 30-40 хвилин.

Після відстоювання декілька годин, зливаємо воду з горобини. Плоди горобини поміщаємо в каструлю, додаємо кубики яблук і варимо сироп з цукру та води. Для приготування сиропу змішуємо воду з цукром у пропорції 1:1 і ставимо на вогонь до кипіння. Додайте плоди і яблука до каструлі з варучого сиропу і варимо на середньому вогні, регулярно помішуючи, до м’ягкості горобини та яблук. Протягом процесу готування можна видалити плодоніжки яблук, якщо вони вас повертають.

Після закінчення приготування готове варення виливаємо в сухі та стерильні склянки і герметично закриваємо. Заготовку з варенням можна зберігати у холодильнику або в холодній камері протягом 6-8 місяців. Таке варення можна використовувати як самостійну страву або додавати до десертів, йогуртів та інших страв для додання солодкого смаку та вітамінів.

Приготування

Приготування

Для варення з горобини червоної потрібно зібрати стиглі плоди горобини і додати дещо менше яблук.

Перед приготуванням потрібно добре промити плоди горобини теплою водою, так як вони можуть бути забруднені піском або плодоніжками.

Далі, беремо стерильні посудини і викаладаємо в них горобинові ягідки разом з нарізаними яблуками. Яблука додаються для покращення смаку і додають багато вітамінів до варення.

Склад для варення можна доповнити цукром, щоб зробити сироп. Додавайте попіл, якщо собираєтесь скористатися горобиновим сиропом у рецепті. Після додання всіх інгредієнтів в ємність, всю суміш настоюємо протягом декількох годин.

Після настоювання, вміст ємності ставимо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Далі знімаємо з плити і швидко повертаємо на горіння, варення повинно тривати 3-5 хвилин.

Такої хитрості дотримуйтесь, щоб варення з горобини червоної було смачним і повністю перетворилося на сироп.

Після варення, треба знову охолодити отриманий сироп і перефільтрувати його через тканину для видалення всіх небажаних речовин.

Готове варення можна зберігати в стерильних камерах, які заповнюються гарячим сиропом і герметично закриваються.

Тепер ви знаєте простий і дуже смачний рецепт приготування варення з горобини червоної. Поїхати на природу за горобиною і приготувати таке ласощі, яке точно сподобається вашим гостям!

Апельсинові нотки горобинової мелодії

Апельсинові нотки горобинової мелодії

Горобина – це відома рослина, яка має велику кількість корисних властивостей і вітамінів. Її плоди можна використовувати для приготування ароматного сиропу з горобини. Рецепт такого сиропу дуже простий і смачний.

Для приготування горобинового сиропу потрібно зібрати дозрілі плоди горобини. Перед приготуванням плоди слід промити і відібрати плодоніжки. Потім плоди горобини потрібно залити водою і настоювати протягом декількох годин.

Після цього горобину можна викласти у скляну ємність, додати цукор і варити на повільному вогні. Під час варіння слід регулярно знімати пісок – це є хитрість при приготуванні Горобинового сиропу. Смак і аромат сиропу залежить від того, наскільки ретельно ви знімаєте пісок.

Після закінчення варіння сироп слід промити і процідити. Викладений в чисті стерильні банки, Горобиновий сироп зможе радувати вас своєю природністю і смачним ароматом протягом довгого часу. За бажанням, до сиропу можна додавати апельсинові нотки, які підкреслять горобинову мелодію.

Горобинові ласощі без варіння

Горобинові ласощі без варіння

Варення з горобини червоної – це простий і дуже смачний рецепт. Проте, наряду з вареним варінням існує ще один спосіб приготування горобинових делікатесів – без варіння. Цей спосіб дозволяє зберегти більше вітамінів і корисних речовин, які містяться в самій горобині. Безварінні горобинові ласощі мають особливий солодкий смак, який вже неможливо забути.

Для приготування горобинових делікатесів без варіння можна скористатися наступними інгредієнтами: горобинові плоди, яблука, цукор.

Спочатку промиємо горобинові плоди і яблука. Потім видаляємо плодоніжки з горобини і нарізаємо яблука на невеликі шматочки.

Далі беремо посуду і викладаємо горобинові плоди та яблука шарами. Перший шар – горобинові плоди, другий шар – нарізані яблука. Повторюємо ці шари до завершення всіх інгредієнтів.

Потім посуду з горобиною та яблуками заповнюємо цукровим сиропом. Сироп готуємо, змішуючи цукор з водою у співвідношенні 1:1. Ми розчиняємо цукор у воді на слабкому вогні, доки цукро-водний розчин не буде повністю прозорим.

Після того, як сироп остудиться, знову заповнюємо ним посуду з горобиною та яблуками. Горобинові плоди та яблука повинні бути повністю занурені у сироп.

Закриваємо посуду кришкою або плівкою і залишаємо її настоюватися при кімнатній температурі протягом 2-3 днів. Після настоювання горобинові ласощі без варіння готові до вживання.

Такий спосіб приготування горобинових ласощів дозволяє зберегти всі корисні властивості цих ягід. Дітки і дорослі можуть насолоджуватися натуральним і смачним десертом цілорічно. Зробивши такі горобинові ласощі без варіння, ви отримаєте справжній витриманий вогонь смаку і корисних речовин.