Екс-заступника голови української розвідки викрили у державній зраді

Екс-заступник голови ГУР працював на спецслужби РФ з 2014 року

Колишньому заступнику голови Головного управління розвідки Міноборони України, ім’я якого офіційно не розголошують, висунули звинувачення у державній зраді. Про це 5 серпня повідомили в СБУ та Офісі генпрокурора. За даними ZAXID.NET, генерал-майора розвідки затримали ще в лютому, за кілька днів після російського вторгнення, і весь цей час його утримували в СІЗО, збираючи необхідні для оголошення офіційної підозри докази висунення.

«Слідчі СБУ повідомили про підозру колишньому заступнику керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї. За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в нашій державі», – сказано у повідомленні СБУ.

За даними «Главкому», мова йде про генерал-майора В’ячеслава Ониська, який у 2008-2010 рр. був заступником голови ГУР МО. Під час затримання оперативниками СБУ генерал-майор намагався відстрілюватися, але обійшлося без жертв.

Фото СБУ та Офісу генпрокурора

За даними слідства, з 2014 року чоловік діяв в інтересах спецслужб РФ. Він передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в Україні.

«За вказівкою спецслужб країни агресора, фігурант надсилав їм інформацію з органів Міністерства оборони, Головного управління розвідки, Національної академії Сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, авіаційних та військово-промислових державних підприємств щодо діяльності останніх, а також агентурних зв’язків спецслужб України на тимчасово окупованій території», – додали в СБУ.

Відомо, що генерал-майор В’ячеслав Онисько працював заступником керівника української розвідки до 2010 року. Потім продовжував працювати у розвідці, але уже на нижчих посадах, входив також до керівного складу Державного космічного агентства України. Входив до громадської ради при Міноборони як представник громадської організації «Об’єднання ветеранів розвідки України».

Відео СБУ

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter