Смачний і ароматний Тірольський пиріг: розкажемо все про його рецепт та традиції приготування

Тірольський пиріг

Тірольський пиріг – це неймовірно смачна страва, яка неодмінно прийшла до смаку шанувальникам десертів. Кожен, хто спробував його хоча б раз, знає, що цей пиріг містить стільки смаку і аромату, що жаден кулінарний талант не може його відмовити. За цим рецептом можна гнати у ті кулінарні олімпійські висоти, де хворому на солодощі навіть можна х відмени факт того, що їв пиріг взагалі.

Та все почалось з невеликого замішування тіста, яке потрібно зробити перед тим, як почати готувати пиріг. Тірольський пиріг виготовляється з дуже смачного тіста, яке можна приготувати самотужки. Чорнослив і полуниці, які додаються після гриль-видом з духівки, дійсно дають неймовірне смак.

Оскільки пиріг тірольського вигляду приготовляється з такою легкістю, важливо весь час зберігати температуру умови закладки цукру в міст. Це може допомогти зберегти смак згущеного молока і сиром. Настійно рекомендуємо принести масло, яке буде додано до тіста. Коржі пиріга повинні бути однорідною масою, щоб не було різних смаків.

Історія

Історія

Тірольський пиріг – це традиційна австрійська страва, яка має своє коріння у регіоні Тіроль. Пиріг зроблений із дріжджового тіста та наповнений свіжими ягодами.

Історія походження тірольського пирога сягає початку минулого століття. За цей час рецепт пирога зазнав кількох змін, але основна ідея залишилася незмінною – це рум’яне і смачне дріжджове тісто, що робиться за давнім австрійським рецептом.

Для приготування пирога необхідно зробити дріжджове тісто з борошна, масла, цукру, яєць, молока та дріжджів. Тісто розтягують на прямокутний шматок, покладають на нього половину ягід та складають його пополам, зліплюючи края разом. Потім так само роблять із другою половиною тіста.

Після цього тісто ставлять в холодильник на кілька годин, щоб воно стало більш однорідним. Після цього з холодильника виходить готове тісто, яке розкачують великим шматком коржу. Інколи до тіста додають чорнослив або полуниці, а також сиром для більш насиченого смаку.

У печі пиріг пекуть протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів, поки тісто не стане золотистим. Після випікання пиріг виймають з печі і залишають його простоювати кілька годин, щоб він прохолонув і набрав більш насичений смак.

Тірольський пиріг готують в умовах завданням, коли на кухні є заготовка зі свіжих ягід. Цей пиріг може бути справжньою вишиванкою на вашому столі. Спробуйте його самі та насолоджуйтесь процесом приготування цього неймовірно смачного десерту!

Склад

Тірольський пиріг готується за особливим рецептом, який включає наступні інгредієнти:

  • борошно – 500 грамів;
  • сир – 200 грамів;
  • масло – 150 грамів;
  • молоко – 100 грамів;
  • цукру – 100 грамів;
  • яйця – 2 штуки;
  • полуниця – 300 грамів;
  • чорнослив – 100 грамів.

Коржі:

Для приготування коржів потрібно взяти 300 грамів борошна, 100 грамів цукру, 150 грамів масла, 2 яйця. З цих інгредієнтів замісити тісто, яке потім потрібно розкатати і зробити коржі для пиріга.

Начинка:

Для начинки пирога потрібно приготувати начинку з полуниці, сиру, чорносливу та цукру. Полуницю слід розідрати, змішати з сиром, додати нарізаний чорнослив та цукор. Усе це необхідно змішати до однорідної маси.

Приготування:

Після замісу тіста його слід почати розкатувати, щоб зробити коржі для пиріга. Після цього на кожен корж треба нанести начинку з полуниці, сиру, чорносливу та цукру. Потім треба знову зверху накрити іншим коржем і скласти пиріг. Умова є в тому, що пиріг треба випікати при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Після випікання пиріг слід вийняти і залишити охолоджуватися у холодильнику протягом 2 години перед подачею на стіл.

Рецепт тірольського пирога з будь-якими ягодами

Інгредієнти:

  • 400 грамів борошна
  • 200 грамів масла
  • 150 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 100 грамів молока
  • 200 грамів сиру
  • 200 грамів ягід (наприклад, полуниці або чорносливу)

Приготування тіста:

На початку приготування тірольського пирога з будь-якими ягодами зігрійте духовку до температури 180 градусів. У великій мисці змішайте борошно і масло. Роздрібнюйте масло у борошно за допомогою вилки або пальців, доки суміш не стане подібною до крихти.

Додаємо цукор і яйця, перемішуємо до однорідної маси. Далі, поступово додаємо молоко, знову перемішуємо, доки тісто не стане гладким.

Отримане тісто розкатайте на проміжку стільки, щоб воно заповнювало форму для пирога.

Заповнення:

Заповнення:

Після цього, виймайте тісто з форми і перекладайте його в холодильник на 20 хвилин, щоб воно затверділо.

Витягніть з холодильника і викладіть на тарілку. Тепер зверху посипте тісто подрібненим сиром, а потім розсипте ягоди.

Знову розкатайте решту тіста і прикрийте ягоди. Злегка притисніть краї, щоб пиріг був закритий.

Розріжте на верхній частині пирога декілька невеликих отворів, щоб пара мала змогу виходити під час приготування.

Хвилин за десять до закінчення приготування вийміть пиріг з духовки. Покрийте його цукровою пудрою і знову помістіть в духовку, щоб пудра розтопилась і трохи золотисто підруменіла.

Після цього вийміть пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею.

Тірольський пиріг з будь-якими ягодами готовий! Також можна приготувати цей пиріг з іншими ягодами, такими як полуниці чи чорнослив. Спробуйте цей смачний рецепт і насолоджуйтесь чудовим смаком тірольського пирога з ягодами!

Інші варіанти

Інші варіанти

Якщо ви вже вирішили зробити пиріг з тірольським тістом, маєте великий вибір варіантів наповнення. Залежно від ваших смакових уподобань і доступності інгредієнтів, можете зробити пиріг з різними начинками. Один з варіантів – це використання щільного однорідного тіста зі шматочками чорносливу. Щоб його приготувати, замість ягід достатньо мати 200 грамів чорносливу.

Умовою для рецепту є поки однорідне тісто не готове та м’яке, як у першому рецепті. Перед початком готування тіста радимо взяти із холодильника масло часу на 30 хвилин до приготування. З пластинки вийняти 100 грамів приємного на смак масла і знову ввести в роботу. Додати цей інгредієнт до загальної малюнка – та й умова виконана. Тому тісто готове зберягає якість, коли воно зупинить “припадання” до рук при обробці. Робіть плавними рухами і тісто не повертатиме образи.

І далі вже все просто. На підготовленому тісті розкладіть половину чорносливу та рівним шаром накрийте його другою половиною. Потім виготовте із творогу сир однорідного 600-900 грама. Споріднений Сиром з бринзи має пасма в якому може та й не може входити ферментований кефір. Бажаємо стільки, скільки хочете вами обов’язково врахується. Змішайте сир з цукром, вимішуйте та автоматично вони повинні почати що уніаптивно із готованими. А ілюстрацією на руці у вас може бути 2 – три яйця. Після початкового обійшовий бой візьмуть 10 хвилин ваших.

Тірольський пиріг з сиром

Тірольський пиріг з сиром – це смачна традиційна страва, яка походить з Австрії. Головним інгредієнтом цього пирога є сир, який робить його надзвичайно ситним і смачним. Для приготування цього пирога потрібно наступні інгредієнти: яйця, масло, цукру, борошно, молоко

Почніть з приготування тіста. Вибийте яйця в миску і додайте цукру. Утримуючи температуру води, додайте розтоплене масло і молоко. Змішайте ці інгредієнти до однорідної маси.

Поступово почніть додавати борошно до отриманої суміші, змішуючи його до однорідності. Маса повинна бути гладкою і нестійко розливатися. Коли тісто стане достатньо щільним, вийміть його на робочу поверхню і помістіть в холодильник протягом 30 хвилин.

За цей час ви можете підготувати начинку для пирога. Сир нарізайте кубиками або тонкими пластинками.

Щільно перемішайте сир і цукровий пісок, додайте яйця. Додайте температурне молоко і знову перемішайте. Додайте фрукти і все перемішайте до однорідного смаку.

Після вилуплювання тіста з холодильника вибірково зручнішим, поміщайте його кілька разів на робочу поверхню, протираючи руками для страви, до однорідного своєрідного висушування.

Поки просочується тісто, приготуйте форму для пирога, змащуючи її олією або нежирним маслом та обсипаючи борошном.

Опалене тісто розділіть на 2 частини: одну його частину розкришуйте власними руками і помістіть на дно форми, натягуючи руками для отримання кошика. Вийміть начинку на поверхню тіста та проколіть ножем для дерева.

Потім знову розкришуйте тісто та зможете заплавити цей пиріг на вершину начинки. За допомогою вилки зробіть 4-5 дірочок для спрощення процесу запікання. Приготуйте пиріг протягом 45-50 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів.