З лютого в Україні затримано понад 1600 диверсантів та колаборантів

З початку повномасштабного військового вторгнення держави-терориста Росії в Україні затримано понад 1600 диверсантів та колаборантів, щодо яких наразі вже відкрито понад 1 тис. кримінальних проваджень. Про це на брифінгу повідомив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії Олексій Надточий, пише LB.ua.

«Починаючи з 24 лютого на території нашої держави затримано понад 1600 осіб, причетних до диверсійно-розвідувальної діяльності. З яких – 1772 – передано до СБУ. Розпочато 1106 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність, ст. 111-1 Кримінального кодексу України», – сказав він.

Так, за його словами, наприкінці липня в Торецьку викрита мережа корегувальників авіаударів ворога. Місцеві мешканці: жінка та два чоловіки адміністрували Telegram- канал та за гроші передавали окупантам інформацію про розміщення ЗСУ та влучення снарядів.

В Харківській області було викрито місцевих жителів, які під час тимчасової окупації співпрацювали з військовими РФ, добровільно надаючи їм матеріальні ресурси.

На Донеччині вже на початку серпня затримано чоловіка, який передав інформацію ворогу про дислокацію ЗСУ. Цей же 35-річний чоловік надсилав знайомій до РФ детальні звіти ракетних ударів по Краматорську та інших населених пунктах.

Як інформував ZAXID.NET, раніше СБУ викрила злочинців, які видавали українські паспорти російським диверсантам.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter