За зібрані через UNITED24 гроші вперше придбали гелікоптер для ЗСУ

Багатоцільовий гелікоптер використовують переважно для евакуації поранених з поля бою

Через ініціативу UNITED24 вперше вдалося придбати гелікоптер. Про це повідомив віце-премʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це рятувальний гелікоптер МІ-2АМ-1 за 23,4 млн грн для евакуації важкопоранених з поля бою. Набирає швидкість до 200 км/год і долає відстані до 600 кілометрів. Це надзвичайно важливо, коли на рахунку кожна хвилина», пояснив Федоров.

Мі-2АМ-1 виробляють в Україні, що полегшує постачання та сервісне обслуговування, а військові зможуть отримати транспорт найближчим часом.

Онлайн-платформа UNITED24 для збору коштів на підтримку України запрацювала 5 травня. Вона надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Усі кошти надходять на рахунки Національного банку України та закріплені за профільними міністерствами: оборони, охорони здоровʼя та інфраструктури, нагадує сайт «Бабель».

1 липня в Україні запустили проєкт «Армія дронів», щоб закрити безпілотниками лінію фронту. На першому етапі планують закупити 200 безпілотників для повітряної розвідки, які можуть літати до 24 годин на відстань 160 кілометрів і при цьому залишатися майже непомітними для ворога.

У середині липня повідомлялося, що за понад два тижні збору коштів через платформу UNITED24 на «Армію дронів» задонатили понад 510 млн грн.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter