На Донеччині СБУ затримала коригувальників ракетних ударів

Колаборантка була завербована представником спецслужб РФ через її знайомого

Служба безпеки України знешкодила російську агентурну мережу, яка коригувала ракетні удари по Донецькій залізниці. Про це повідомили у прес-службі відомства у вівторок, 26 липня.

Як повідомляється, зловмисники збирали розвіддані щодо позицій українських військ, а також коригували артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури.

Працівники СБУ викрили на співпраці з ворогом керівницю однієї з місцевих станцій «Укрзалізниці». Користуючись своєю посадою жінка «зливала» агресорам закриту інформацію щодо переміщення Сил оборони України на території області.

Передачу координат здійснювала у вигляді електронних повідомлень з власних аккаунтів. Одержані відомості окупанти планували використати для здійснення серії масованих ракетних ударів по залізничній інфраструктурі.

«Встановлено, що колаборантка була завербована представником спецслужб РФ через її знайомого – так званого «депутата народної ради ДНР», – повідомили в СБУ.

Іншого російського агента контррозвідники Служби безпеки затримали у Бахмуті. Зрадник передавав агресорам інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ у прифронтовому районі. Для передачі геолокацій він використовував анонімний Telegram-канал.

Нагадаємо, що раніше СБУ затримала 60-річну жінку за коригування ракетних обстрілів росіян по Києву. Жінка збирала та передавала кураторам з РФ інформацію про місця розташування української військової техніки, блок-пости, об’єкти критичної інфраструктури, а також цивільні та військові об’єктів у Києві та області.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter