Як швидко і смачно приготувати кекс вдома: крок за кроком рецепт

Як спекти кекс в домашніх умовах швидко і смачно

Кекс – це смачна і проста в приготуванні випічка, яка може бути відмінним доповненням до чаю або кави в будь-який час дня. Готова кекси можна купити в магазині, але ніщо не зрівняється зі смаком свіжого домашнього кексу, приготованого з любов’ю господинею. Зверху кексу можна додати шоколадну глазур або просто посипати цукром – це залежить від вашого смаку.

Для приготування кексу вам знадобиться кілька простих продуктів, які завжди є в будь-якій кухні: мука, цукор, яйця, масло, розпушувач і сіль. Додайте до цього інгредієнти на ваш смак, такі як шоколад, горіхи або сухофрукти, і ви отримаєте різноманіття смаків у своєму кексі.

Щоб спекти кекс, спочатку змішайте м’якe масло з цукром і ванільним цукром, додайте жовтки і перемішайте міксером до однорідної маси. Потім додайте розпушувач і сіль, а потім поступово всипте борошно, продовжуючи змішувати. У окремій мисці збийте білки в піну і додайте їх до тіста, обережно перемішуючи лопаткою.

Готуємо тісто

Готуємо тісто

Перш ніж приступити до готування кексів або мафінів, треба приготувати тісто. Це основа будь-якої випічки, тому важливо дотримуватись правильної технології приготування.

Почніть з того, що всипте в миску необхідну кількість борошна. Додайте розпушувач, сіль, цукор – це допоможе кексам стати пишними і розпушеними. Потім додайте масло, розтоплене на водяній бані, і перемішайте до однорідної маси.

У іншій мисці ретельно збийте жовтки з міксером і об’єднайте їх зі сумішшю борошна і масла. Додайте до цієї маси інші продукти, які хочете побачити у своїх кексах або мафінах – цукати, шоколад, горіхи. Додайте також молоко або йогурт для зволоження тіста і додаткового смаку.

Після цього можна вибрати формочки для випічки – великі для кексів або маленькі для мафінів. Вкладіть тісто в формочки, наполовину або повністю заповнивши їх. Зверху можна прикрасити кекси цукатами або шматочками шоколаду.

Готова маса тіста випікається в мультиварці або в духовці протягом певного часу при заданій температурі. Час приготування залежить від розміру та типу випічки. Тому господині завжди слід залишатись на сторожі і контролювати процес приготування.

Якщо все зроблено правильно, через деякий час ви отримаєте смачні, ароматні і неперевершені кекси або мафіни, які можна подати на стіл і насолоджуватись разом з родиною та друзями.

Печемо в хлібопічці

Для приготування кексів в хлібопічці вам знадобиться розпушувач і формочки для випічки. Кекси можна спекти з будь-якими цукатами або шоколадом, тому цей рецепт дуже універсальний.

Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього змішайте муку, розпушувач і сіль. Зверху додайте масло і змішайте все міксером до однорідної маси. Далі влийте жовток і знову перемішайте.

Після цього додайте цукати або шоколад і знову перемішайте. Тісто має бути готове.

Розігрійте хлібопічку до потрібної температури. Випікаючи кекси, використовуйте формочки для мафінів або маленькі формочки.

Випічку тримайте в хлібопічці протягом 20-25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Якщо зубочистка вийшла сухою, кекси готові. Вийміть їх з хлібопічки і залиште на решітці охолодитися.

Використовуємо мультиварку

Використовуємо мультиварку

Мультиварка – це прекрасний інструмент для випічки різних страв, включаючи кекси. Вона допомагає швидко приготувати смачну випічку з розпушувачем, який робить тісто повітряним та пухнастим.

Для приготування кексів в мультиварці вам знадобиться міксер, формочки для кексів та необхідні продукти. Почніть з того, що змішайте м’яке масло з цукром та жовтком великої миски. Додайте сіль, розпушувач та борошно. Знову все перемішайте до отримання однорідної маси.

Далі ви можете додати до тіста різноманітні інгредієнти за своїм смаком. Наприклад, цукати або шоколадні цукерки роблять кекси солодкими і смачними. Всипте ці інгредієнти до тіста та знову перемішайте.

Після приготування тіста ви можете вийняти формочки для кексів та налити в них тісто. Кожну формочку потрібно заповнити на 2/3 висоти, оскільки тісто під час випікання зросте. Встановіть формочки з тістом в мультиварку.

Тепер налаштуйте мультиварку на режим випікання кексів. Виберіть оптимальний час для випікання та натисніть кнопку “Почати”. Мультиварка самостійно приготує кекси до готовності.

Коли кекси будуть готові, вийміть їх з мультиварки та залиште на протвенці, щоб вони трохи охололи. Після цього ваша смачна випічка буде готова до подачі на стіл і пригости гостей чи рідних.

Використовуючи мультиварку, ви можете легко і швидко приготувати кекси будь-якому смаку. Вона стане незамінним помічником для кожної господині, яка любить випікати смачну випічку в домашніх умовах.

Брауні з сиром і малиною

Брауні з сиром і малиною

Додайте до тіста для брауні гостро-солодкий смак, господині! Цей кекс з сиром і малиною стане справжньою вишенкою на торті вашої випічки.

Можна випікати ці маленькі брауні в зручних формочках для мафінів або в мультиварці, яка здатна самостійно приготувати цей смаколик.

Для приготування брауні потрібно буде змішати розпушувач, борошно і масло. Всипте цукати і масу ретельно перемішайте міксером. У іншій мисці взбийте жовток з сіллю. Потім додайте сир і продовжуйте збивати. Поступово вливайте розтоплене масло і продовжуйте збивати до однорідної маси.

Вже готову масу додайте до сухих інгредієнтів і знову перемішайте. Додайте малину і шоколад та ретельно перемішайте до однорідного тіста.

Розігрійте духовку до необхідної температури. Випекайте брауні протягом певного часу, щоб вони стали смачними і рум’яними.

Готова випічка може бути прикрашена свіжими ягодами або шоколадним соусом зверху. Брауні з сиром і малиною будуть чудовим варіантом десерту на будь-якому святі, або просто для задоволення солодкого перекусу.

Вчимося готувати мафіни

Вчимося готувати мафіни

Мафіни – це смачні маленькі кекси, які можна легко приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно мати всього кілька продуктів і трохи часу. Запашне тісто мафінів можна зробити з різними начинками, використовуючи різні інгредієнти.

Перш ніж готувати мафіни, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти. Додайте в миску муку, розпушувач, сіль і цукор. Всипте в масу кусочки м’якого масла і змішайте все це з використанням міксера. Якщо ви любите шоколад, можна додати до тіста розсипчастий шоколад або цукати.

Тепер ви можете випікати мафіни в мультиварці або випікати їх у формочках в духовці. Наповніть формочки тістом на 2/3 її об’єму і рівномірно розподіліть його. Готова маса мафінів має мати консистенцію густої сметани.

У мультиварці вони готуються при температурі 180-200 градусів протягом 25-30 хвилин. В духовці час приготування залежить від її потужності, в середньому це 15-20 хвилин.

Коли мафіни готові, дайте їм постояти 5-10 хвилин, а потім вийміть з формочок і складіть на решітку для охолодження. Після повного охолодження вони стануть ще смачнішими і ніжнішими.

Мафіни можна прикрасити зверху глазур’ю, шоколадом або цукровою пудрою. Для цього можна розтопити шоколад на водяній бані і залити ним верхню частину кексиків. Також мафіни можна прикрасити фруктами або горіхами.