На Херсонщині окупанти залучають українців до «патріотичних» організацій

Одним з головних елементів окупаційної політики стало так зване «військово-патріотичне виховання».

Російські окупаційні війська та колаборанти на тимчасово окупованих територіях України намагаються залучити українську молодь до новостворених проросійських організацій. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповіли у відомстві, фейкові «окупаційні адміністрації» на тимчасово окупованих територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд серед української молоді. Одним з головних елементів подібної політики стало так зване «військово-патріотичне виховання».

Для цього активно формуються «громадські організації» на кшталт «молоді будівельники Херсонської області», «молодь Херсона» та інші. Участь в них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру.

Водночас старше покоління регіону загарбники намагаються залучити до новостворених організацій «союз матерів Херсонської області» та «організація ветеранів Херсонської області».

Для того, щоб створити уяву про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму, активно пропагується участь в організованому «Міносвіти РФ» проекті «Твій крок» (Твой шаг).

Українські розвідники також інформують, що у «Федеральному агентстві зі справ молоді РФ» анонсовано проведення на тимчасово окупованих територіях загальноросійських дитячо-юнацьких конкурсів «Планета великих змін» (Планета больших перемен) та «Велика зміна» (Большая перемена).

«На запрошення представників санкт-петербурзького відділення всеросійського військово-патріотичного руху «юнармія» 31 липня «юнармійці» з незаконного збройного формування «ДНР» візьмуть участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі», наголошують в ГУР.

Як інформував ZAXID.NET, у тимчасово окупованих російськими військами Херсоні та Мелітополі російські загарбники не можуть знайти бажаючих навчатись у місцевих «вищих навчальних закладах» і повністю провалили вступну кампанію.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter