Швидкі та смачні рецепти з лавашу: як його використати творчо?

Що можна зробити з лаваша швидко смачні рецепти

Лаваш – це тонке тісто, яке зєднує у своїх скоринках декілька шарів, що робить його ідеальним для приготування різних страв. З лаваша можна приготувати велику кількість різних смаколиків – від українських закусок до екзотичних шаурм. За декілька хвилин можна формувати та готувати ці страви, що робить їх ідеальними для тих, хто має мало часу на приготування їжі.

Одним з найпопулярніших способів використовування лаваша є приготування шаурми. Для цього потрібно натерти моркву, нарізати кальмари, обсушити їх і підсмажити на соняшниковій олії разом зі спеціями. Потім лаваш формується у рулети, в які потім натирається сир, морква і кальмари. Таку закуску можна полити соусом та приготувати на грилі або в духовці. Шаткуємо щедро соусом і наші лавашові рулети готові до подачі.

Ще одна проста та смачна страва, яку можна зробити з лаваша – ліниві рулети з рибою і пюре. Для цього ми промиваємо кальмари, обсушуємо інарізаємо на смужки. Рибу ми зачищаємо і ріжемо на шматочки. Потім олію розігріваємо на сковороді і смажимо рибу та кальмари з обох боків до золотисто-рудого кольору. Приготуване пюре кладемо на лаваш, оливаємо соусом та обсипаємо зеленню. Страва готова до подачі.

З лаваша можна приготувати багато різних страв – від смачних закусок до основних страв. Використовуйте свою уяву та експериментуйте зі складом і способом приготування, і ви знайдете свої улюблені рецепти з лаваша.

Як приготувати смачний рулет з лаваша

Для приготування смачного рулету з лаваша, ми зєднуємо два шматочки лаваша, щоб отримати більший розмір для страви. Лаваш можна купити в магазині або самостійно приготувати. Для цього змішуємо муку, воду, сіль і олію, поступово додаючи воду, поки тісто стане еластичним. Розкатуємо тісто на плоскій поверхні і печемо його в духовці до золотистого кольору.

Приготування начинки для рулету можна варіювати, використовуючи різні інгредієнти. Наприклад, ми можемо приготувати лаваш з начинкою шаурми. Для цього промиваємо і нарізаємо м’ясо на шматочки і обсмажуємо його на розігрітій соняшниковій олії з додаванням різних спецій. Потім додаємо нарізані овочі, такі як помідори, огірки та капуста. Цю суміш кладемо на лаваш і робимо рулет.

Іншим варіантом начинки може бути лаваш з начинкою з сиром і кальмарів. Для цього ми натираємо сир на тертий з часником і перемішуємо з нарізаними кальмарами. Додаємо деякі спеції і сіль. Потім ми формуємо рулет з отриманою сумішшю і запікаємо його в духовці до утворення золотистої скоринки.

Для приготування рулету з рибою ми використовуємо філе риби. Ми обсушуємо його, потім натираємо спеціями і сіллю. На лавашу розкладаємо моркву, спеції і пюре з риби. Згортаємо лаваш в рулет і запікаємо в духовці до золотистої скоринки. Отриманий рулет з рибою можна подавати з соусом.

Проста закуска з сирними нотками

Проста закуска з сирними нотками

Ця закуска – ідеальний варіант для швидкого і смачного перекусу. Для приготування потрібно взяти наш любимий лаваш і нарізати його на кусочки.

Ми можемо використовувати різні начинки для цієї закуски. Наприклад, наші рулети можна приготувати з сиром і зеленню. Для цього перемішуємо твердий сир з дрібненько нарізаною зеленню і натираємо цю суміш на кусочки лаваша.

Потім зєднуємо краї кусочків лаваша і формуємо рулети. Щоб рулети не розпадалися, ми можемо також використовувати тонкі смужки лаваша, як шнурочки, які будуть тримати наші рулети разом.

Готуємо соус з майонезу, який збагатимо спеціями за смаком. Після цього ми промиваємо кальмарів, обсушуємо їх і нарізаємо на кільця. Кальмари можна також запанірувати у яйці та соняшниковій олії, щоб вони стали хрусткими.

Лаваш розкладаємо на стілі і натираємо нашим соусом. На кожну шматочок лаваша кладемо кілька кусочків кальмарів і згортаємо в пиріжок. Таким чином ми отримаємо смачні кальмарові рулети.

Для прикраси страви можна використовувати такі інгредієнти, як зелень, листя салату, морква або навіть філе риби. Наша закуска буде виглядати щедро і апетитно.

Закуску можна подавати як окрему страву, або ж використовувати її як додаток до гарячих страв. Завдяки своїй простоті та швидкому приготуванню, ця закуска стане відмінним варіантом для будь-якої ситуації.

Приготування

Приготування

Для початку, ми беремо соняшникову олію і перед тим як приступити до приготування страви, обсушуємо рулети з лаваша та натираємо їх спеціями та сіллю.

Потім ми беремо наші рулети та намазуємо їх соусом. Якщо ви любите пікантні страви, можете скористатися гострим соусом, а якщо вам подобаються ніжні на смак рулети, то краще використовувати молочний соус або соус зі сметаною.

Тепер нам потрібно приготувати начинку для наших рулетів. Для цього перемішуємо рибу зі спеціями та натертим сиром. Щедро заливаємо цю суміш нашими рулетами з лаваша. Потім ми нарізаємо овочі на соломку – моркву та цибулю, і також щедро покриваємо наші рулети цими овочами.

Далі ми формуємо наші рулети з лаваша, зєднуємо краї та скоринки лаваша так, щоб начинка не виходила наружу. Потім ми промиваємо наші рулети в олії, щоб вони стали золотистими та апетитними. Продукт готовий!

Наша страва готова до подачі на стіл. Ми оформляємо лавашні рулети на тарілці зі свіжим зеленню і лимоном для декору. Подавати їх можна як гарячі, так і холодні, вони підходять як закуска на будь-яке свято або просто на вечерю з родиною.

Ця страва в часи швидкого життя дуже зручна, бо її можна готувати навіть вдома, а якщо ви вже замовите рибу в магазині, то приготування займе у вас всього кілька хвилин.

Готуємо смачні пельмені з лаваша в мультиварці

Готуємо смачні пельмені з лаваша в мультиварці

Лаваш – це відмінний продукт для створення різноманітних закусок і гарнирів. Один зі способів використовувати його – приготування смачних пельменів з лаваша в мультиварці.

Для приготування цієї страви нам знадобиться: кальмари, морква, сир, риба, спеції, сіль, олія та лаваш.

Спочатку нарізаємо кальмари на невеликі шматочки та промиваємо їх під холодною водою. Потім обсушуємо кальмари за допомогою кухонного рушника.

Далі приготовуємо начинку для пельменів. Рибу натираємо на тертці, додаємо туди тертий сир та невелику кількість спецій. Все добре перемішуємо.

Після цього беремо аркуш лаваша і на нього кладемо шар начинки. Згортаємо лаваш у формі рулету, шаткуємо його ножем на кусочки шириною приблизно 2 сантиметри.

Після формування пельменів кладемо їх в мультиварку, попередньо змастивши її олією. Зверху можна приправити пельмені щедро соллю та спеціями.

Запускаємо мультиварку в режимі приготування пельменів. Після готовності страви можна подавати з соусом або як самостійну закуску.

Таким чином, ми отримали смачні пельмені з лаваша в мультиварці. Ця страва може бути відмінним варіантом для сімейного обіду або святкового столу.

Шаурма в домашніх умовах

Шаурма – це популярна страва, яка часто подається як закуска або швидкий перекус. Якщо ви хочете спробувати її в домашніх умовах, то ми з радістю поділимося з вами рецептом, який можна приготувати швидко та смачно.

Спочатку нам потрібно приготувати начинку для шаурми. Ми можемо використовувати різні інгредієнти, такі як м’ясо, курку, овочі або рибу. Наприклад, ми можемо взяти куряче філе, яке потрібно обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану моркву і цибулю, і продовжуємо смажити до м’якості овочів.

Потім нам потрібно приготувати лаваш. Ми беремо лаваш, промиваємо його теплою водою, обсушуємо і розкладаємо на чисту поверхню. Потім ми формуємо рулети з отриманої начинки і обертаємо їх в лаваші, щедро натираємо соусом та посипаємо тертим сиром.

Потім нам потрібно підготувати соус для шаурми. Ми можемо використовувати різні соуси, наприклад, сирний або часниковий соус. Щоб приготувати сирний соус, нам потрібно змішати творог зі сметаною, додати сіль і спеції за смаком, перемішуємо до однорідності.

Збираємо шаурму. На кожному лаваші розкладаємо сільський сир, додаємо начинку, пюре з кальмарів і натирку з моркви. Потім згортаємо лаваш в рулет і фіксуємо його за допомогою соломинки або шпажки.

Наша страва готова. Шаурма в домашніх умовах може бути смачною і ситною закускою. Можна подавати її на столі окремо або в складі іншої страви. Бажаємо вам смачного перекусу!

Пікантна закуска з корейською морквою

Пікантна закуска з корейською морквою

Ця швидка та смачна закуска з лаваша стане чудовим доповненням до будь-якого обіду або вечері. Для приготування цієї страви нам знадобиться корейська морква, лист лаваша і кілька інших інгредієнтів.

Починаємо з підготовки моркви. Промиваємо її і натираємо на тертці. Додаємо трохи солі для підсилення смаку. Потім перемішуємо моркву зі спеціями, сіллю та соняшниковою олією.

Далі беремо лист лаваша і натираємо його соусом. Ми можемо використовувати соус зєднуємо моркву з лавашем та додаємо рибу або кальмари. Формуємо рулети і спікаємо їх в духовці протягом кількох хвилин.

Коли закуска готова, обсушуємо її та нарізаємо на шматочки. Подаємо з гарячим соусом або пюре з сиру. Це дуже ситна та смачна страва, яка приємно здивує вашого гостя.