Росія вже депортувала 2 мільйони українців, – Зеленський

Зеленський зазначив, що коли Україна просить у партнерів зброю та санкції проти РФ, то це стосується не лише її захисту

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ примусово вивезла з України два мільйони людей. Він зазначив, що це є частиною тактики Росії. Під час свого виступу на конференції «Азіатське лідерство», яка відбувається у Сеулі, Зеленський наголосив, що світ має жорстко карати злочинців навіть за спроби депортації чи блокування портів, а також реагувати на поширення брехні через ЗМІ.

«Просто уявіть це число: 2 мільйони людей – стільки наших людей вже вивезено в Росію. Кілька сотень тисяч дітей – точні цифри ніхто зараз не назве. Усіх цих вивезених людей позбавляють зв’язку, у них відбирають документи, їх залякують і намагаються розвести по віддалених районах Росії, щоб їм було максимально складно повертатися додому на Батьківщину. Як ми потім зберемо наш народ з усіх тих місцин, куди людей примусово вивезли?», – зазначив Зеленський.

Також він зазначив, що коли Україна просить у партнерів зброю та санкції проти держави-терориста, це стосується не лише її захисту. Він сказав, що Україна стала першою мішенню Росії, але він терору РФ не убезпечені й інші країни Європи та Азії.

Зеленський назвав декілька елементів тактики, яку використовує Росія:

  • артилерія бере в заручники міста;
  • ракетний терор, щоб вигнати людей із міст;
  • депортація;
  • економічний шок внаслідок блокади Росією українських портів та енергетична криза;
  • пропаганда.

Також він розповів, що окупанти створили так звані фільтраційні табори, через які змушують проходити людей на тимчасово захоплених територіях. За його словами, десятки тисяч людей там залишаються, молоді жінки зникають.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter