Як приготувати смачні домашні котлети з ситного фаршу за простим рецептом

Домашні котлети з фаршу ситно смачно просто

Домашні котлети – це смачна страва, яка завжди радує своїм смаком. Вони готуються з фаршу, який можна використовувати різний – м’ясний, рибний або навіть грибний. Для приготування котлет потрібно взяти свіжий фарш, додати до нього ріпчасту цибулю, спеції і інші інгредієнти за вашим смаком.

Перш за все, потрібно підготувати фарш. Для цього м’ясо або гриби пропускаємо через мясорубку. Тоді додаємо до фаршу ріпчасту цибулю, сіль, перець і інші улюблені спеції. Додавайте їх у такій кількості, як вам до вподоби. Потім додаємо яйце і хліб, який змочили в молоці або воді. Його потрібно розтерти на дрібні крихти і додати до фаршу. Все це добре перемішуємо, щоб отримати однорідну масу.

Після приготування фаршу, необхідно сформувати котлетки. Оптимальний розмір – середні або маленькі котлетки. Обвалюємо котлетки в борошні або яйцях, щоб вони не розпалювались під час смаження. Заготовлені котлетки кладуть на розігріту сковорідку з рослинною олією і смажать з обох сторін до золотистого вигляду.

Після смаження котлетки трошки підсушуються на кухонній рушничку, щоб зберегти їх соковитість. Котлетки можна подавати як основну страву з картоплею або будь-якими гарнірами. Вони також можуть стати чудовою частиною меню на святковий стіл. Прикрасити котлетки можна зеленню або подавати з соусом за вашим смаком. Смачного!

Фарш для котлет

Фарш для котлет

Фарш для котлет можна приготувати з будь-якого виду м’яса або риби. Додайте до нього картоплю, яка зробить його смачним та ситним. Для цього потрібно скористатись мясорубкою і прокрутити через неї м’ясо разом з ріпчастою головкою. Також зручно використовувати м’ясорубку для подрібнення грибів, які можна додати до фаршу для більш насиченого смаку.

Фарш для котлет можна також приготувати з використанням хлібного тіста. Для цього замочіть кілька шматочків хліба у молоці або воді, а потім розтертье їх в міксері. Додайте отриману масу до м’ясного фаршу – це дозволить зробити котлети більш ніжними та соковитими.

Для обвалювання котлет можна використовувати яйце. Розбийте його в мисці і додайте трохи молока або води. Занурте котлети в цю суміш, а потім обваляйте їх у сухарях, подрібнених до стану скоринок. Такі котлети при смаженні будуть мати чудовий хрусткий зовнішній вигляд і ніжний смак всередині.

Після формування котлет вони можуть бути приготовлені у духовці, на сковороді або в пароварці. Якщо ви хочете, щоб котлети були менш жирними, то найкращий варіант – використовувати пароварку. Заваріть воду в нижній частині пароварки і викладайте котлети на гарнір, наприклад, картоплею. Прикривайте пароварку кришкою і готуйте котлети протягом 10-15 хвилин.

Що ще потрібно для котлет

Що ще потрібно для котлет

Для приготування смачних домашніх котлет з фаршу вам знадобиться:

  • М’ясо: можна використовувати різні види м’яса – свинину, яловичину, курку або інші. Ви можете подрібнити м’ясо вручну або скористатися мясорубкою.
  • Яйця: їх потрібно додати до фаршу, щоб котлети тримали форму і не розпадалися під час смаження або приготування в пароварці.
  • Хліб або борошно: їх можна використовувати для обвалювання котлет, щоб вони стали хрусткими. Якщо ви хочете зробити безглютенові котлети, то можна використовувати картопляне чи хлібне борошно.
  • Молоко або вода: це потрібно, щоб зм’якшити фарш і зробити його більш ситним і ніжним. Молоко або воду можна додавати поступово, залежно від консистенції фаршу.
  • Спеції і солодкі перець: ви можете додати різні спеції, такі як часник, цибуля, петрушка або інші, для підвищення смаку котлет.

Також можна додати інші інгредієнти за власним смаком, наприклад, рибний фарш, гриби, картоплю або ріпчасту головку.

Обвалювання котлет можна робити в картоплі, якому натерти скоринки, це додасть смаку і хрусткості. Також можна використовувати хлібні кришки або борошно.

Після сформування котлеток їх можна приготувати на сковороді з рослинною олією або в пароварці. У пароварці котлети будуть менш жирними і оптимальним варіантом для людей, які слідкують за своїм харчуванням. При смаженні котлеток на сковороді не забудьте кришку, це сприятиме рівномірному прожарюванню.

Готові котлети можна подавати окремо або використовувати як частину інших страв, наприклад, у бургерах або як головне блюдо в обідньому меню. Вони будуть смачним доповненням до будь-якого столу.

Спосіб приготування котлет з фаршу

Спосіб приготування котлет з фаршу

Для приготування смачних домашніх котлет з фаршу, спочатку потрібно подготувати всі інгредієнти. Для цього м’ясо пропускаємо через мясорубку, а потім додавайте різні спеції за смаком.

Формуємо котлетки: беремо невелику кількість фаршу, розкачуємо його в долонях до маленького котлети, щоб він був однакової товщини. Якщо фарш занадто липкий, можна обваляти його в борошні. Для додаткової смакової насолоди можна добавити вибрану спецію або зелень в сам фарш.

Після того, як котлети готові, їх можна смажити на рослинній олії до золотистого кольору посередині і на золотистій скоринці з обох сторін. Якщо ви хочете зробити котлети менш калорійними, їх можна приготувати в пароварці поклавши на дно форми шар картоплі або хлібні кришки, а на неї – котлети, прикривши товщою кількістю картоплі.

Котлети можна сервірувати з картоплею, салатами або використовувати в іншій їжі. Особливо смачні котлети з фаршу виглядають, якщо їх прикрасити шматочками свіжої зелені або кількома картофельними кульками.

Рецепт котлет з курячого фаршу

Приготування домашніх котлет з курячого фаршу – смачний і простий спосіб приготувати смачний обід або вечерю. Інгредієнти для цього рецепту легко знайти в будь-якому магазині.

Для приготування котлет з курячого фаршу вам знадобиться: курячий фарш, хліб, яйце, чорний перець, сіль, борошно та рослинна олія для смаження.

Починаємо приготування котлет. Спочатку ми готуємо фарш. Для цього пропускаємо кусок хліба через м’ясорубку разом з курячим фаршем. Потім додаємо яйце, сіль, чорний перець та інші спеції за смаком. Ретельно перемішуємо все це великою ложкою, щоб утворився однорідний фарш.

Потім, зручно формуємо маленькі котлетки руками з отриманого фаршу. Рекомендую скористатися вологою рукавичкою, щоб фарш не прилипав до рук.

Котлети можна смажити на маслі або відварити у пароварці. Якщо ви хочете смажені котлети, покладіть котлетки на розігріту рослинну олію та смажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Після смаження потрібно положити котлети на паперову кухонну рушник, щоб відійшле зайве масло. Підкладіть під кухонну рушник піддон або тарілку, щоб відцідити масло.

Котлетки можна подати на стіл як окрему страву або як додаток до гарячої картоплі. Можна прикрасити котлети ріпчастою головкою та зеленню. Вони будуть смачним доповненням вашого меню.

Рецепт котлет з курячого фаршу – це простий і смачний спосіб приготування маленьких котлет. Ви можете використовувати будь-яку кількість фаршу, щоб нагодувати всю сім’ю або гостей. Спробуйте приготувати ці котлети і насолодитися смаком домашньої їжі.

Рецепт котлет з фаршу з картоплею

Домашні котлетки з фаршу – це смачне і просте блюдо, яке можна приготувати зі звичайних продуктів, що завжди є в холодильнику. Для приготування котлет з фаршу з картоплею нам знадобиться:

  • 500 г фаршу (можна використовувати свинину, яловичину або курку);
  • 2 цибулини;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2-3 шматочки хліба (можна використовувати інші хлібні вироби);
  • 1-2 яйця;
  • 1 склянка картоплі (вареної і подрібненої);
  • 2 столові ложки борошна;
  • сіль, перець, інші спеції за смаком.

Спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Для цього розрізаємо цибулину, часник і хліб на дрібні шматочки. Потім в м’ясорубці пропускаємо фарш, цибулину, часник і хліб, щоб все добре змішалося. Додамо в масу яєчко, картоплю, борошно, сіль, перець та інші спеції за смаком.

Після того, як маса готова, треба сформувати котлети. Возьміть невеликий шматочок фаршу, розкатайте його в руках і надайте форму котлети. Потім обваляйте її в борошні, зручної для вас масі, щоб котлети не прилипли до рук під час смаження.

Після обвалювання котлети можна смажити у розігрітій рослинній олії або приготувати в пароварці. Якщо обираєте смаження, то розігрійте олію у сковороді і обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Якщо ви використовуєте пароварку, то просто розмістіть котлети на решітці і включіть пароварку на 15-20 хвилин.

Котлети з фаршу з картоплею готові! Подавайте їх гарячими, з ріпчастою картоплею або салатом. Для прикраси можна використовувати зелень, смажені гриби або якісь інші страви за вашим смаком. Смачного!

Рецепт котлет з рибного фаршу

Для приготування смачних котлет з рибного фаршу нам знадобиться наступний список інгредієнтів: рибний фарш, гриби, хліб, молоко, яйця, борошно, спеції, ріпчаста головка цибулі, рослинна олія.

Почнемо з підготовки фаршу. Якщо у вас немає готового рибного фаршу, то можна зробити його самостійно. Для цього м’ясо з риби пропускаємо через м’ясорубку. Якщо у вас немає м’ясорубки, то фарш можна змішати в блендері. Додамо в фарш зелень, сіль, перець та інші спеції за вашим смаком.

Потім розімнемо хліб у молоці, додамо до фаршу. Також додамо яйця та борошно для обвалювання. Все це добре перемішуємо до однорідної консистенції.

Тепер приготуємо начинку для котлет: гриби тушкуємо по рецепту, який вам зручно, а потім ріжемо їх дрібненько. Розімнуту ріпчасту цибулю пасеруємо на сковороді з рослинною олією. Додамо гриби та смажимо їх до готовності.

Тепер переходимо до формування котлет. Беремо приблизно маленьку кількість фаршу, розгортаємо в долонях, кладемо посередині трошки начинки з грибів. Згортаємо котлету так, щоб начинка була всередині. Робимо так з усім фаршем та начинкою.

Котлети можна приготувати в пароварці або смажити на сковороді. Якщо ви обираєте пароварку, тоді просто розкладіть котлети на рівній поверхні та готуйте їх протягом 15-20 хвилин.

Якщо ви вирішили смажити котлети на сковороді, тоді розігрійте олію, розкладіть котлети на сковороді та смажте з обох боків до золотисто-коричневої скоринки.

Котлетки можна подавати на стол гарячими або холодними. Прикрасити їх можна зеленню або кислими огірками. Котлети чудово підходять для обіднього меню або на дитячий стіл. Смачного!

Рецепт котлет з грибного фаршу

Для приготування котлет з грибного фаршу вам знадобиться: кілька середніх головок грибів, склянка молока, одне яйце, половина склянки борошна, 1-2 шматочки хліба, ріпчаста цибуліна головка, сіль, перець та інші спеції за смаком.

Спочатку ми готуємо грибний фарш. Гриби вимиваємо водою та чистимо від шкірки. Потім гриби можна пропустити через мясорубку разом з цибулею. Якщо у вас немає мясорубки, можна подрібнити гриби та цибулю в блендері.

Після цього додаємо в миску яйце, молоко, борошно, сіль, перець та інші спеції за смаком. Все це добре перемішуємо, додаємо зламані шматочки хліба та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб хліб насмоктав молока.

Тоді до майже готового фаршу додаємо обвалювальне борошно, яке покриває котлетки тоненькою шару. Формуємо котлетки і пропускаємо їх через сухарі, щоб отримати хрустку скоринку.

Далі розігріваємо рослинна олія в глибокій сковорідці та смажимо котлетки з обох сторін до золотистої корочки на середньому вогні. Після смаження прокладаємо готові котлети на паперові рушники, щоб зняти надмірну олію.

Грибні котлети з фаршу можна подавати з картоплею, салатами або іншими стравами з вашого меню. Також можна прикрасити котлети зеленню для кращого смаку та вигляду. Смачного!