У Маріуполі окупанти посилили перевірки та облаштовують нові блокпости

Окупанти облаштовують у місті додаткові блокпости та влаштовують вибіркові допити

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни посилюють режим та перевірки цивільних. Окупанти облаштовують у місті додаткові блокпости, а також влаштовують вибіркові допити та перевірки телефонів. За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, за два місяці братська могила у селищі Старий Крим біля Маріуполя збільшилася майже вдвічі, зокрема через ексгумацію та зростання смертності.

«По центральних вулицях знову влаштовано блокпости в районі підземного переходу по пр. Мира, пр. Металургів у районі ТЦ «Браво», в районі площі Свободи, на перехресті Бахчиванджі/Будівельників, в районі площі Луніна (Стрілка), в районі Морського порту. На перехресті Урицького/Будівельників та в районі Мухіна по дорозі на Лівобережжя», – написав у Telegram Андрющенко.

За його інформацією, в порівнянні з довоєнним періодом смертність зросла в чотири рази. Щодня гине в середньому 25 людей. Лише за травень-червень померли близько 1800 людей. І є тенденція до зростання. Андрющенко розповів, що на сьогодні у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. мешканців.

Розміри братської могили у селищі Старий Крим станом на 8 травня та 29 червня

«Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовані до Росії та тимчасово окупованих територій Донецької області», – повідомив Андрющенко.

Також він розповів, що окупанти набрали місцевих мешканців для розбору завалів на території ММК ім. Ілліча.

«Фактично людей використовують як мінерів. За останній тиждень 8 цивільних в ході таких робіт в середині заводу підірвались на міні з різними ступенями ушкоджень», – зазначив Андрющенко.

Також росіяни проводять повторні вибіркові допити, перевірку за списками та фіксацію IMEI телефонів.

Раніше мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив про загрозу життю мешканців через брак ліків.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter