Україна отримала 773 млн доларів кредиту від Канади

Строк погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних

Україна отримала від Канади 1 млрд канадських доларів кредиту. У п’ятницю, 17 червня, у Мінфіні повідомили, що до державного бюджету надійшов 1 млрд канадських доларів, що становить приблизно 773 млн доларів США. Кредит надано на пільгових умовах. Строк погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних.

«Залучення коштів відбулося відповідно до кредитного договору між Україною та Канадою. Це – перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку Міжнародного Валютного Фонду. Строк погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних», – повідомили у Мінфіні.

Кошти скерують до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, зокрема на забезпечення першочергових соціальних і гуманітарних видатків.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що таке рішення вкотре демонструє незмінне лідерство Канади у допомозі українському народу та надважливу своєчасність для підтримки України. Він подякував за допомогу уряду Канади та особисто віце-прем‘єр-міністерці, міністерці фінансів Канади Христі Фріланд.

Зазначимо, що раніше Канада скасувала на рік усі мита на українські товари.

До слова, нещодавно Україна отримала перший мільярд доларів допомоги від США.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter