Понад тисяча автомобілів заблокована перед російським блокпостом на Запоріжжі

Люди вже декілька діб не можуть заїхати на підконтрольну Україні територію

На Запоріжжі росіяни утримують понад тисячу автомобілів із українцями. Люди, які намагаються евакуюватися з півдня України до Запоріжжя, змушені були залишитись перед російським блокпостом у м. Василівка. Окрім жителів Запорізької області на пропускному пункті опинилися і жителі з маріупольського та херсонського напрямків.

Зараз у довгій черзі застрягла понад тисяча приватних автомобілів, яких не випускають із окупованої частини Запорізької області. Переважно, в авто – жінки та діти. Продуктові запаси у людей майже закінчилися.

«Зараз на лінії зіткнення ведуться активні бойові дії. Через ускладнену безпекову ситуацію єдиний діючий пропускний пункт через Кам’янське тимчасово не працює. Люди, які намагаються евакуюватися з півдня України до Запоріжжя, змушені були залишитись перед блокпостом РФ у м. Василівка», – повідомили у Запорізькій ОВА.


Людям, які вже декілька діб стоять у колоні з автомобілів, привезли воду та їжу (фото ЗОВА)

Окрім жителів Запорізької області на пропускному пункті заблоковані й мешканці з маріупольського та херсонського напрямків.

Обласна влада намагається допомогти людям. У четвер, 19 травня, людям доставили воду та їжу, адже вони вже декілька діб не можуть заїхати на підконтрольну Україні територію.

Про відкриття гуманітарного коридору, який наразі заблокований, в обласній адміністрації обіцяють повідомити додатково.

Зазначимо, що наразі під контролем окупантів перебуває частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ.

Нагадаємо, раніше ZAXID.NET повідомляв про схожу ситуацію на Херсонщині. На дорозі під Бериславом утворилася багатокілометрова колона з декількох тисяч автомобілів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter