Рецепт смачного пирога з лимоном

Лимонний пиріг

Лимонний пиріг – це десерт, який пригадує літо своїм свіжим смаком. Цей пиріг виготовляється з пісочного тіста, начинкою з лимонного курду, прикрашеним меренгою. Цей пиріг стане відмінним додатком до чаю або кави, а також подарує море задоволення справжнім любителям лимону.

Спочатку треба приготувати пісочне тісто. Для цього виміряйте порівну масло і цукор, додайте жовтки та виліть всі ці інгредієнти в окрему миску. Потім додайте до тіста склянку борошна та 2 столові ложки холодної води. Змішайте всі інгредієнти до однорідності тіста і поставте його у холодильник на 30 хвилин.

Після цього, вийміть тісто з холодильника і розкачайте його на борошном посипаній до 0,5 см товщини. Потім помістіть тісто в підготовлену форму для пирогів, проколоти деко пилкою або виделкою та випікайте 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів.

Поки пиріг підсмажується, можна готувати начинку. Щоб зробити лимонну кашу, використовуйте лимони, з яких треба дістати кісточки та розкачати до готовності. Потім ці лимони порізати та злити їх з 1 склянкою молока. Зверніть увагу, що частину лимонного соку додається до кашки. Далі додайте 1 столову ложку крохмалю та 3 столові ложки цукру. Знову спробуйте розкочувати лимонний пиріг до готовності. Налити цю суміш у сковорідку і тримати на середньому вогні, помішуючи постійно, поки кашки не загусне.

Простий лимонний пиріг смакота для ледачих

Простий лимонний пиріг смакота для ледачих

Лимонний пиріг – це простий і смачний десерт, який можна приготувати навіть тим, хто не любить багато часу витрачати на кулінарні експерименти. Цей пиріг вдало поєднує в собі пісочне тісто з кислим лимонним смаком.

Для приготування пісочного тіста потрібно змішати борошно з цукром і маслом. Постійно помішуючи, додати воду, поки тісто збереться в однорідну масу. З формування пісочного тіста необхідно приблизно 15 хвилин.

Далі займемося начинкою. Для цього треба викрутити лимони і відстояти склянки молока разом з цукром, крохмалем і жовтками на водяній бані до стану кашки. Потім, коли це буде готово, додається кісточки розкачати лимона.

Приготовлену масу заливаємо в пісочний пиріг і вставляємо його в попередньо розігріту духовку. Пиріг після виготовлення такої проколоти лист температурі 180 градусів. Пиріг вийде з духовки то що буде приблизно через годину. Щоб платки з лимона знову не відрекомендовано борошно додається масло і цукор з врізано вершкового крему і роботе через блендер.

Меренгою пироги розміщуються лимонний масло на дві частини, укривають верхній шар меренги на лист холодильній температурі.

В результаті ми отримаємо простий лимонний пиріг, смак якого просто неймовірний. Цей десерт можна приготувати за деко хвилин, але він точно сподобається любителям лимонного смаку.

Цитрусовий пиріг помаранчеве настрій

Цитрусовий пиріг помаранчеве настрій

Починаємо з тіста

Починаємо з тіста

Для приготування лимонного пісочного тіста спочатку потрібно розкачати борошно з холодним маслом. Щоб тісто стало повного смаку, до цих кісточок лимона додається невелика кількість цукру. Постійно помішуючи, змішуємо інгредієнти до утворення кашки, потім приблизно через півгодини ставимо його в холодильник.

Готуємо начинку

Готуємо начинку

Поки тісто охолоджується, можна приготувати начинку з лимонів і помаранчевого соку. Для цього соки виливаються в склянку, а потім додається трохи цукру. З допомогою блендера все це змішується в однорідну масу.

Збираємо пиріг

Тісто виймається з холодильника і розкачується на повну. З нього вирубується частина, яка кладеться в підготовлену форму для пирога. Потім на це тісто викладається начинка з лимонного і помаранчевого соку.

Далі зверху на постійно ставиться друга частина тіста, заздалегіть проколота виделкою. Ставиться вже у формі. Такий пиріг ставиться в духовку на приблизно півгодини.

Після виймання з духовки пиріг порізавши на шматочки і знятий з форми можна деко подати на стіл, прикрасивши його шматочками лимонного меренгу і заливши вершковим молоком.

Пісочний пиріг з лимоном класичний делікатес

Пісочний пиріг з лимоном класичний делікатес

Пісочний пиріг з лимоном – це справжній класичний делікатес, який покладається до душі багатьом любителям десерту. Для його приготування потрібні такі інгредієнти: борошно, масло, цукор і лимони.

Починаємо з приготування тіста. Спочатку велику частину борошна змішуємо з маслом і цукром, додаємо проколотий лимон, потім добавляється молока поступово, помішуючи постійно. Далі тісто формується у шари, котрі кладуться одна на одну. Завершуємо цей процес викладанням останньої частини тіста верхніми шарами. Згодом тісто вистеляється у деко і ставиться в духовку.

Температура для приготування тіста повинна бути приблизно 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Потім тісто дістається і охолоджується.

Для приготування начинки лимонного пирога змішується сік і цедра лимона, молоко, цукор і борошно. Потім масло розтоплюється і додається до цієї суміші. Далі, за допомогою блендера, всі інгредієнти змішуються до повного поєднання і утворення однорідної кашки.

Наступним кроком є вилити цю кашку на охолоджене тісто і знову поставити пиріг в духовку на 30 хвилин при температурі 160 градусів. Після цього, пиріг виймається з духовки і обережно порізавши, прикрашається меренгою. Цей пиріг з лимоном стає ще смачнішим за кілька годин, якщо його залишити протягом цього часу для насичення смаком.

Сирний пиріг з лимоном мінімум калорій максимум задоволень

Сирний пиріг з лимоном – це відмінний варіант для тих, хто зважає на калорії, але не бажає відмовлятися від задоволень від смачного десерту. Головна особливість цього пирога – його пісочний основний корж, до якого додані яйця та меренги. Це надає пирогу легкості та пухкості.

Спочатку готується пісочний корж. Для цього потрібно змішати борошно з меренгами, додати вершкове масло та щільно розкачати тісто. Потім воно ставиться в холодильник на 30 хвилин для охолодження.

Далі готується начинка з лимонного крему. Для цього необхідно вибрати деко лимонів, вилити з них сік та засипати цукром. У іншу склянку додати склянку молока та постійно помішуючи, видаляються шкірки лимонів. Потім в суміш додається кашка з води й жовтків.

Після цього масло виливається у сковорідку та нагрівається на помірному вогні, постійно помішуючи. Коли масло вже золотистого кольору, до нього додається робітнича суміш з лимонами. Через декілька хвилин вогонь трохи зменшується та триває приготування начинки ще 10 хвилин.

Вирізана форма покривається оливковим маслом та обмазується борошном. На дно форми кладеться півсмужки пісочного коржу, заливається начинкою, потім знову кладеться шар пісочного коржу, і так далі. Зверху покривається меренга та форма ставиться в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180 °C.

Після виходу пирога з духовки, його можна порізати на частини потім страви декорується лимонною кірочкою.

Лимонна меренга або як підкорити вершини кулінарного мистецтва

Лимонна меренга – це справжнє витвір кулінарного мистецтва, який приготовлюють ініціативні господині та справжні професіонали. Цей пиріг поєднує в собі ніжне тісто із борошна, яйця та масла зі смачною лимонною начинкою і пишною меренгою на верху.

Починати приготування лимонної меренги потрібно з приготування тіста. Спочатку потрібно замісити пісочне тісто з борошна, яйця і масла. Це робиться деко кілька хвилин вручну або з допомогою блендера. Після цього, тісто ставиться в холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно добре охололо.

Після охолодження тіста, його потрібно винести з холодильника і розкатати на підготовлену форму для пирога. Тісто необхідно розкласти рівномірним шаром по всій формі, забезпечивши частину виходу за межі. Після цього, форма з тістом ставиться в духовку та випікається протягом 10-15 хвилин до злегка золотавого кольору.

Поки пісочне тісто запікається в духовці, можна приготувати лимонну начинку. Для цього необхідно злущені лимони покласти у блендер та додати трохи води. Все це змішується до стану кашки. Далі, до цієї кашки потрібно додати молоко, жовтки та цукор. Все це помішується добре, щоб утворилась однорідна суміш. За допомогою сита, видаляються кісточки лимона.

Після виходу тіста і лимонної начинки з духовки, можна приступити до збирання пирога. На дно пісочного тіста наливається лимонна начинка та розподіляється рівномірно по всій поверхні. Згори на начинку накладається пишна меренгою зі стану взбитих білих яєчних білків з цукром. Меренгою потрібно закрити всю поверхню пирога, робячи декілька вершків.

Оформлений пиріг з лимонною меренгою вноситься в духовку і випікається протягом 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Готовий пиріг витягується з духовки і охолоджується приблизно годину. Потім його можна дістати з форми і прикрасити кількома шматочками лимона для деко. Лимонна меренга готова! Цей пиріг точно сподобається справжнім любителям солодкого та лимонного смаку.