Зеленський запропонував продовжити загальну мобілізацію і воєнний стан до кінця літа

Президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити термін загальної мобілізації, а також воєнного стану.

Законопроект, який затверджує указ президента «Про продовження строку проведення загальної мобілізації», з’явився на сайті парламенту 18 травня. Ним президент пропонує продовжити загальну мобілізацію ще на 90 днів – до 23 серпня.

Крім того, іншим законопроектом Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити воєнний стан. У тексті документа йдеться, що президент пропонує Верховній Раді продовжити воєнний стан на 90 днів – також до 23 серпня.

«У зв’язку з широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, яка триває, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України… постановляю… продовжити строк воєнного стану в Україні з 5 години 30 хвилин 25 травня 2022 року терміном на 90 діб», – йдеться в документі.

Наразі воєнний стан діє до 25 травня. Відповідно, в разі продовження, він діятиме до 23 серпня.

Воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні було оголошено 24 лютого – в день початку повномасштабного російського вторгнення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter