Командир морпіхів попросив Ілона Маска допомогти евакуювати їх з Маріуполя

Сергій Волинський закликав усіх жителів планети земля допомогти, аби Маск побачив його звернення

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський («Волина») закликав американського бізнесмена, засновника компанії SpaceX Ілона Маска допомогти з евакуацією українських військових, що захищають Маріуполь і опинилися в російській облозі на заводі «Азовсталь».

Як написав Волинський у Facebook, він створив акаунт у Twitter, лише для того, щоб звернутися до Ілона Маска.

«Кажуть, ти був телепортований з іншої планети, щоб навчити людей вірити у неможливе. Наші планети розташовані поряд, тому що я живий там, де практично неможливо вижити. Допоможи нам вийти з “Азовсталі” до третьої країни. Якщо не ти – то хто? Підкажи», – йдеться у зверненні.

Командир морпіхів додав, що звертається «до кожної людини планети Земля: допоможіть зробити так, щоб Ілон побачив моє звернення».

Нагадаємо, «Азовсталь» від російських загарбників боронять бійці полку «Азов», морські піхотинці, а також бійці інших правоохоронних структур. Останнім часом завод піддається нищівним бомбардуванням і обстрілам з усіх видів озброєння із землі, повітря й моря. Росіяни вже знищили польовий госпіталь на «Азовсталі», через що неможливо надати належну медичну допомогу пораненим військовим. Солдати перебувають на блокадній «Азовсталі» без запасів їжі, води і набоїв.

Як один із варіантів евакуації військових розглядалася екстракція (вивезення до третьої країни), однак Росія наразі не погоджується на жоден із запропонованих варіантів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter