Російські загарбники проводять зачистку Маріупольського драмтеатру від тіл загиблих

У блокадному Маріуполі росіяни почали зачистку завалів зруйнованого драматичного театру. Вони вивозять тіла загиблих до братської могили в Мангуші Донецької області, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в суботу, 23 квітня.

За його словами, до «зачистки» центру Маріуполя, зокрема драмтеатру, залучили працівників «МНС ДНР». Знайдені тіла жертв упаковують в пластикові мішки. Після їх вивозять у промислову зону в районі Нікольського шосе, а потім – до братської могили в селі Мангуш.

«Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Німеччини, тіла яких було ексгумовано та перезаховано лише у 2018-2019 роках при проведенні реконструкції. Тепер росіяни знов перетворили центр Маріуполя на кладовище», – зазначив Андрющенко.

Також Андрющенко опублікував невеликий фрагмент аудіоперехоплення, де росіяни отримують вказівку їхати тракторами до драмтеатру.

Росіяни розбомбили драмтератр у Маріуполі 16 березня. На той момент він використовувався як бомбосховище, у якому від російських обстрілів ховалися сотні мирних жителів.

25 березня стало відомо, що під руїнами драмтеатру знайшли близько 300 тіл загиблих мирних маріупольців.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter