На Луганщині росіяни знову підірвали цистерну азотної кислоти

Біля Рубіжного на Луганщині росіяни підірвали цистерну з азотною кислотою. Про це у суботу, 9 квітня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Знову хімічна атака!! Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою Не виходьте з укриттів! Якщо Ви у приміщенні – закрийте двері та вікна! Підготуйте захисні маски для обличчя, які змочені содовим розчином», – закликав Сергій Гайдай.

Він зазначив, що пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях – набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами.

Якщо кислота потрапила в очі необхідно промивати їх протічною водою 10-30 хвилин. При потраплянні на шкіру, уражену ділянку слід помити водою з розчиненою в ній содою та милом.

Пізніше Сергій Гайдай написав, що вибух цистерни стався о 17:09 внаслідок російського обстрілу промислової зони.

«Загрози життю населення немає. Воювати росіяни не вміють не розрахували навіть напрямок вітру. Хмара розповсюдилася у сторону їхніх позицій поблизу Кудряшівки та Варварівки», – повідомив Гайдай.

Також, за його інформацією, упродовж дня внаслідок обстрілів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Золотого пошкоджено 11 об’єктів, серед яких 4 будинки, промисловий склад, спортивна інфраструктура.

Зазнали поранень чотири людини, з-під завалів та обстрілів врятували чотирьох людей, серед яких – одна дитина.

Нагадаємо, це вже не перший такий випадок на Луганщині. 5 березня росіяни вже розбомбили цистерну з азотною кислотою.

На початку березня СБУ застерігала, що росіяни планують підірвати склади з аміаком на Харківщині.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter