Рецепти приготування пісного майонезу та неймовірно смачних страв з його використанням

Рецепти пісного майонезу і страв з його застосуванням

Майонез – це улюблений заправник для багатьох страв. Але якщо ви дотримуєтеся пісного способу харчування, традиційний майонез з яйцями і маслом не входить у ваше меню. Однак, це не означає, що вам доводиться відмовлятися від цього смачного соусу. Існує багато рецептів пісного майонезу, які можна легко приготувати в домашніх умовах зі звичайних продуктів.

Одним з таких рецептів є майонез з яблучним оцетом і рослинною олією. Для його приготування потрібно збити в міксері яблучний оцет, цукор і сіль до розчинення цукру. Потім, поступово додаючи рослинну олію, збиваємо суміш до отримання крупної консистенції майонезу. Заправляємо цим майонезом своїми улюбленими стравами, і ви отримаєте смачний пісний аналог звичайного майонезу.

Ще одним рецептом пісного майонезу є варена морква з замінником яєць. Для його приготування моркву варимо до м’якості, потім розтертаємо її на тертці. Додаємо до моркви борошно, рослинне масло, імбир та інші улюблені спеції. Змішуємо все докладно, додаючи потрібну кількість рослинної олії, щоб отримати бажану консистенцію. Ця суміш стане прекрасним пісним майонезом, який можна використовувати в різних стравах.

Таким чином, хоча вам доводиться відмовлятися від традиційного майонезу у пісний період, ви все одно можете насолоджуватися смаком цього соусу за допомогою різних пісних рецептів. Варіанти замінників яєць та олії допоможуть вам приготувати смачний і корисний майонез, який буде ідеальним додатком до вашого пісного столу.

Варіанти рецептів приготування пісного майонезу

Пісний майонез можна приготувати самостійно в домашніх умовах зі звичайних продуктів. Один з варіантів рецепту передбачає використання олії замість яєць, оскільки в посту вживання яєць не дозволяється. Для цього потрібно замінити яєць своїми шіст супенними ложками рослинної олії.

Інший варіант рецепту передбачає використання крупній тертці картоплі, випадку якщо немає можливості використовувати яєчні продукти. Для цього випадку будуть потрібні такі інгредієнти: 2 столові ложки розітрених на тертці картоплі, 100 мл рослинної олії, 100 мл вареної води, 1 столова ложка апельсинового соку, 1 столова ложка цукру та сіль за смаком. Усі ці інгредієнти потрібно змішувати у скляній посудині до отримання однорідної консистенції.

Також пісний майонез можна приготувати з допомогою іншого замінника яєць – борошна. Для цього потрібно змішати 2 столові ложки борошна з 100 мл рослинної олії та 100 мл вареної води. Поступово доводиться суміш до кипіння на сковороді, постійно помішуючи. За цим рецептом можна приготувати пісний майонез з імбиром або яблучним соком, якщо бажаєте освіжити смакові відчуття.

Рецепт 1 Майонез на борошняній основі

Рецепт 1 Майонез на борошняній основі

У поступово розвиваючомуся світі, де все більше людей обирають здоровий спосіб життя, рецепти домашніх пісних страв з майонезом стають особливо актуальними. Сьогодні ми розкажемо про простий і смачний рецепт пісного майонезу на борошняній основі, який легко можна приготувати вдома.

Основою цього майонезу є суміш борошна і рослинного масла. Для приготування змішуємо рівні частини борошна і рослинної олії, додаємо варену та охолоджену воду та міцно збиваємо все в дрібний пісок за допомогою тертки або блендера.

У пісок, отриманий з борошна і олії, поступово додавайте оцет або яблучний оцет. Цей інгредієнт дасть майонезу потрібну консистенцію і смак. Для приготування приблизно на 100 г борошна і олії можна взяти 2 столові ложки оцету.

Коли майонез має гладку консистенцію, можна додати інші інгредієнти, які роблять його смачнішим і ароматнішим. До сковороди додаємо терту моркву і шматочки імбиру. Це дасть майонезу цікавий смак і аромат. Моркву та імбир додавайте на свій смак.

Масло в майонезі можна замінити на розтоплене рослинне масло. Такий майонез буде менш калорійним і більш корисним для здоров’я. Також можна додати трохи цукру, щоб зробити смак м’якшим і приємнішим.

Рецепт 2 Майонез на крохмальній основі

Для приготування цього майонезу нам знадобиться декілька інгредієнтів: рослинна олія, крупна морква, яблучний оцет, цукор, крохмаль і вода. Всі ці інгредієнти можна замінити на домашні аналоги, щоб самому приготувати свій майонез.

Спочатку потрібно зварити крупну моркву до готовності. Якщо у вас є вже зроблена морква, то його можна просто терти на тертці. Потім в сковороді з крохмалем, оцтом і водою змішуємо інгредієнти і поступово доводимо до кипіння.

Після цього додаємо рослинну олію, допомогою міксера збиваємо майонез до отримання потрібної консистенції. Якщо ви бажаєте додати інші інгредієнти до майонезу, такі як імбир, то це можна зробити за вашими умовами.

Заправляємо страви зробленим майонезом і смачно насолоджуємося їх смаком. Цей майонез можна використовувати як замінник майонезу з магазину, оскільки в нього немає шкідливих домішок та консервантів.

Рецепт 3 Горіховий пісний майонез

Рецепт 3 Горіховий пісний майонез

Збиваємо майонез у домашніх умовах з допомогою простого рецепту, який не буде вимагати від нас багато часу і зусиль. Для цього потрібно мати наступні інгредієнти: олія (рослинна або оливкова), оцет, цукор, сіль, яйця, масло, горіхи.

Починаємо з того, що велику миску вбиваємо два яйця та додаємо до них 1 чайну ложку оцету. За допомогою міксера збиваємо цю суміш до однорідної консистенції.

Далі, поступово, в тонкому струмені, додаємо олію (приблизно 200 мл) і знову збиваємо масу до отримання густого майонезу. Якщо маса стане занадто товстою, можна додати трохи кип’ятку або оцету. Якщо ж маса буде занадто рідкою, варто додати трохи олії.

Коли майонез набуває необхідної консистенції, додаємо до нього 50 гр крупно подрібнених горіхів і знову все змішуємо. Готовий майонез заправляємо своїми улюбленими стравами – він чудово підходить до м’яса, риби, овочів, пасти та інших страв.

Горіховий майонез можна застосувати не лише як заправку до страв, але й як замінник масла в рецептах. З його допомогою можна приготувати смачні пісні майонезні соуси або використовувати його як основу для різних маринадів.

Замість горіхів можна використовувати інші додатки, наприклад, терту моркву або яблучний пісок. Це дозволить додати до майонезу нові смакові нотки і зробить його ще більш корисним.

Рецепт 4 Яблучний майонез

Дуже смачний й поживний майонез можна приготувати замість звичайного яблучного соусу. Його смак схожий на майонез, але він робиться з використанням рослинної олії, тому підходить для вегетаріанців і тих, хто дотримується пісту.

Для приготування яблучний майонез вам знадобиться:

  • 1 крупній яблуко;
  • 1 столова ложка оцету;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 1 чайна ложка тертого імбирю;
  • 2 столові ложки борошна;
  • сіль та перець за смаком.

Спочатку розітріть яблуко на тертці, щоб отримати пюре з нього. Тоді змішайте його з оцтом, цукром, імбиром і сіллю. Додайте олію поступово, постійно змішуючи, щоб отримати однорідну консистенцію. Доведіть суміш до кипіння на сковороді, постійно помішуючи. Додайте борошно, розведене в холодній воді, і продовжуйте помішувати, поки майонез не загусне.

Цей яблучний майонез можна використовувати для приготування різних страв. Він дуже гарно заправляє салати, підходить для приготування паштетів та інших закусок. За допомогою цього майонезу можна приготувати такі пісні страви, як варена морква з майонезом або смажені картопляні деруни з рецептами зробленим у домашніх умовах майонезом.

Страви з застосуванням пісного майонезу

Страви з застосуванням пісного майонезу

Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами страв, у приготуванні яких використовується пісний майонез. Цей майонез прекрасно підходить для веганів та людей, які дотримуються посту. Він має приємний смак і консистенцію.

Один з рецептів – це пісний майонез замінником. Для його приготування вам знадобиться: 1 чайна ложка оцту, 1 чайна ложка цукру, 1 чайна ложка гірчиці, 1 чайна ложка солі, 1 головка часнику, 1 столова ложка борошна, 200 мл рослинної олії. Усе це змішуємо в блендері до однорідної консистенції. Цей майонез можна використовувати для заправки салатів або смажених страв.

Ще одне смачне блюдо, в якому використовується пісний майонез, – це запечена курка з яблучним майонезом. Для цього вам знадобиться: 1 курка, 2 яблука, 2 столові ложки майонезу, 1 столова ложка рослинної олії, сіль, перець, імбир. Курку нарізаємо на кусочки, яблука теремо на крупній тертці. Змішуємо курку і яблука, заправляємо олією, майонезом, сіллю, перцем і імбиром. Потім ставимо все в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву можна подавати з домашніми картопляними дерунами або рисом.

Не лише гарячі страви можна приготувати з пісним майонезом. Наприклад, моркву по-корейськи зроблену з пісним майонезом. Для цього вам знадобиться: 2 моркви, 2 столові ложки майонезу, 1 столова ложка рослинної олії, 1 чайна ложка цукру, 1 чайна ложка солі. Моркву нарізаємо соломкою і варимо в киплячій воді до готовності. Потім змішуємо моркву з майонезом, олією, цукром і соллю. Ця страва чудово підійде як закуска до будь-якого обіду або вечері.

Вам також можуть сподобатися рецепти інших страв, в яких можна використовувати пісний майонез. Не бійтеся експериментувати і робити щось нове у кулінарії. Смачного!

Рецепт пісного олів’є

Рецепт пісного олів’є

Олів’є – такий смачний салат, що є невід’ємною частиною новорічного святкування. А як приготувати його в пост, дізнаєтесь зараз.

Для приготування пісного олів’є нам знадобиться:

  • 3-4 варені картоплини
  • 1 варена морква
  • 1 консервована кукурудза
  • 1 яблуко
  • 1 огірок
  • розтоплене рослинне масло
  • майонез пісний (застосуйте рецепт пісного майонезу, щоб зробити його самостійно)

Спочатку треба зробити пісний майонез. Для цього змішуємо оцет, цукор, борошно і пісок в сковороді і розтираємо їх до однорідної маси. Додамо рослинну олію поступово і помішуємо, поки маса не набуде консистенцію майонезу. Цей пісний майонез буде ідеальним замінником звичайного майонезу.

Далі готуємо овочі: картоплю і моркву нарізаємо кубиками, кукурудзу і розрізане яблуко – соломкою, а огірок – крупною соломкою.

Заправляємо олів’є пісним майонезом і додамо імбир, який можна натерти на дрібній тертці. Змішуємо усі інгредієнти і страва готова!

Пісний олів’є зроблений за цим рецептом буде смачним і корисним. Можна подавати його на святковий стіл або просто на вечерю в умовах посту. Спробуйте його приготувати самостійно!

Рецепт пісного салату

Щоб приготувати пісний салат, вам знадобиться майонез без яєць. Його можна зробити самостійно або придбати у магазині. Поступово додаючи олію до рослинного масла, збиваємо його в крупній сковороді. Лише в цьому випадку ви отримаєте схожий на майонез домашніх умовах.

Якщо ви придбали майонез, зверніть увагу на його склад. Він повинен бути без яєць та молока. Ви також можете використати його замінником – соєвий майонез.

Далі приготування салату вже просто. Візьміть варену моркву та яблучний сік. Замість цукру, можна додати його замінник – імбир. Змішуємо моркву з яблуками, додаємо суміш цукру та імбиру і заправляємо майонезом без яєць.

Такий пісний салат буде схожий на той, що готується зі звичайним майонезом. Він має приємну консистенцію та нічим не поступається стравам з майонезом на основі яєць.

Рецепт рулетів з лаваша

Лаваш – це тоненьке ароматне вірменське печиво, яке можна використовувати для приготування різних страв. Одним з найпопулярніших рецептів з використанням лаваша є рулети. Звичайно, це не ласощі для посту, але за допомогою пісного майонезу можна зробити схожий смачний варіант.

Для приготування рулетів з лаваша з пісним майонезом нам знадобиться: крупний лаваш, пісний майонез, варена морква, масло, оцет, цукор, імбир і сіль.

Спочатку готуємо пісний майонез за своїми рецептами. Для цього збиваємо вишварок з 1 яйця з протиркою з консистенцією майонезу, поступово доводимо до неї суміш рослинної олії та соняшникової олії, замінника цукру (суміш цукру і піску), оцет, сіль, імбир і тертці моркву. Зроблений майонез заправляємо рулети.

Далі беремо крупний лаваш і на нього наносимо шар масла. Потім намазуємо його пісним майонезом. На майонез кладемо різні начинки, наприклад, терту моркву, розтертий масло, або будь-які інші інгредієнти за вашим смаком.

Потім рулети скручуємо, застібаємо кінці і обережно обгортаємо в папір або фольгу. Рулети залишаємо в такому стані на деякий час, щоб просочилися.

Після цього рулети можна розрізати на невеликі шматочки і подавати на стіл як закуску. Ці страви з лаваша з пісним майонезом будуть прекрасним доповненням до будь-якого святкового застілля в пістних умовах.

Рецепт рулетів з баклажанів

Рулети з баклажанів – це смачна та легка страва, яка ідеально підійде для посту або вегетаріанського харчування. Їх можна приготувати в умовах домашньої кухні за допомогою простих і доступних інгредієнтів.

Перш за все, треба підготувати баклажани. Для цього їх потрібно добре промити і нарізати на крупній шинку. Потім баклажани обсипаємо сіллю і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони пустили сік. Після цього змиваємо сіль з баклажанів і висушуємо їх на рушнику.

Далі готуємо начинку для рулетів. Моркву нарізаємо на дрібну соломку або теремо на тертиці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо моркву до м’якості. Додамо до неї у рівних пропорціях розтертий часник та рослинне масло. Все це добре змішуємо, додамо трохи цукру і оцет, щоб додати гостроти до начинки. Якщо ви хочете, щоб рулети були схожі на майонезні, можна додати трохи пісного майонезу або його замінником.

На підготовлені баклажани наносимо приготовлену начинку і робимо рулети, стараючись зробити їх якомога герметичними. Рулети обваляємо в борошні і просто збиваємо по всій поверхні.

Далі, рулети з баклажанів кладуться на розігріту сковороду з олією і смажаться з усіх боків до золотистого кольору. Після цього їх можна прибрати з плити і подавати на стіл.

Рулети з баклажанів можна подавати як гарячі, так і холодні. Вони чудово підходять як самостійна страва, або можуть бути супроводжувані різними соусами або свіжими овочами. В будь-якому випадку, цей рецепт рулетів з баклажанів вартує спробувати!