Міністр оборони Росії наказав створювати фейки щодо полонених в Україні

Виконувач обов’язків міністра оборони РФ Дмитро Булгаков наказав створювати фейки про жорстоке ставлення українських військових до полонених з РФ, а також поширювати інформацію, що під час брифінгів військовополонених Україна використовувала підставних осіб.

Копію наказу міноборони Росії оприлюднила міжнародна хакерська група Anonymous у понеділок, 28 березня. У наказі вказано, що серед російських військових частішають випадки здачі в полон, а ЗМІ публікують інформацію про людяне ставлення до полонених. Через це, російське міноборони наказало створити серію фейків про військових, які здаються у полон.

«Розробити і поширити серія відеоматеріалів з нелюдською поведінкою військових Збройних сил України і націоналістичних формувань на території України щодо полонених, які добровільно здались у полон. Розробити і поширити серія графічних матеріалів з доказами фактів використання підставних людей під час зйомок брифінгів полонених військових РФ. Також спростувати факт використання Збройними силами РФ призовників», – вказано у наказі виконуючого обов’язки міністра оборони РФ Дмитра Булгакова за 21 березня.


Клікніть на документ, щоб збільшити

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний застерігав, що росіяни знімають фейки, де нібито українські військові знущаються з полонених.

Нагадаємо, що російські військові й справді все частіше здають у полон ЗСУ. Російські військові постійно скаржаться на байдуже ставлення керівництва, відсутність матеріального забезпечення, наголошуючи, що «їх просто кинули», а також, що Росія використовує їх як гарматне м’ясо.

Військове керівництво не забирає тіла своїх солдат з поля бою, залишаючи їх гнити просто неба. На Сумщині через це навіть виникла загроза екологічної катастрофи. Тих вбитих окупантів, тіла яких привозять у Росію, вимушені хоронити військові власним коштом.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter