На сайтах українських громад опублікували фейкове звернення Зеленського

На сайтах територіальних громад Волині з’явились фейкові повідомлення про капітуляцію України і підписання мирного договору з Росією. У Волинській воєнній адміністрації заявили, що це фейк. Згодом стало відомо, що хакери атакували не лише волинські сайти, а й офіційні сторінки громад та РДА Вінничини.

Про спробу хакерської атаки на сайти повідомили у телеграм-каналі голови Волинської військової адміністрації Юрія Погуляйка близько 17:20 у четвер, 3 березня.

«Увага, була спроба хакерської атаки на сайти територіальних громад Волині! На офіційних сторінках територіальних громад Волинської області з’являлись публікації про капітуляцію України та підписання мирного договору з РФ від імені Президента України. Напередодні ми попереджали про можливість поширення дезінформації», – йдеться у повідомленні.


Мешканців Волині закликають повідомляти уповноважені органи про такі повідомлення, аби їх якомога швидше видалили. Зазначимо, що станом на 17:40 частина сайтів не працюють. На тих сторінках, які вдається завантажити, вже немає фейкового повідомлення.

Згодом стало відомо, що хакери також атакували також сайти райдержадміністрацій та громад Вінницької області.

Зазначимо, напередодні в Центрі інформаційної безпеки попереджали, що росіяни спробують запустити відео-діпфейк з Володимиром Зеленським, який начебто повідомляє про капітуляцію. Мета такого фейку – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі. Але всі владні структури і особисто президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков неодноразово заявляли, що про жодну капітуляцію України не може йтися.

Хроніки вторгнення Росії. День восьмий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter