Російська окупаційна армія вбила українського військового на Донбасі

Російські окупанти вбили українського військового на Донбасі, ще один боєць Збройних сил України отримав бойове травмування. Про це повідомив штаб Операції об’єднаних сил у середу, 23 лютого.

Загалом окупанти обстріляли українські позиції 59 разів, 54 з яких – із застосуванням важкого озброєння. Під вогонь росіян потрапили Новотошкіське, Золоте, Попасна, Південне, Піски, Світлодарськ, Богданівка, Маріуполь, Станиця Луганська, Щастя, Авдіївка, Мар’їнка та Гранітне.

Російські військові били з реактивної системи залпового вогню «Град», артилерії калібру 122 мм і 120 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, БМП-1, реактивних піхотних вогнеметів «Джміль», а також скидали із безпілотників постріли ВОГ-17.

Російська військова агресія проти України: що відомо

Російська армія масовано обстрілює українські позиції на Донбасі. Загострення розпочалося ще 17 лютого, з того часу під російський вогонь, зокрема, потрапили дитсадок, школа, низка житлових будинків та Луганська ТЕС. Крім цього, окупанти влаштовують провокації і на непідконтрольній Україні території з метою звинувачення українських військових – обстрілюють власні позиції та окуповані міста.

21 лютого президент РФ Володимир Путін після своєї заяви, у якій він неодноразового ставив під сумнів право України на існування, підписав укази про визнання «незалежності» «ДНР» та «ЛНР» – російських маріонеткових квазідержавних утворень на окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Своїми указами Путін також наказав направити на схід України російські війська. Очевидці в окупованому Донецьку повідомили про рух великих ешелонів російської техніки та військових із центру міста в напрямку до лінії зіткнення.

Через це рішення США запровадили санкції проти «Л/ДНР», а Велика Британія – проти п’яти російських банків та трьох російських олігархів. Крім того, у відповідь на визання терористів Німеччина зупинила сертифікацію російського «Північного потоку-2».

Новина доповнюється…

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter