Швидкі та смачні рецепти приготування свинячої вирізки

Що приготувати з свинячої вирізки швидко і смачно

Свиняча вирізка – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Вона відрізняється ніжним смаком і підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу. Якщо у вас немає багато часу на приготування, але ви хочете смачно поїсти, цей рецепт саме для вас!

Починаємо приготування з підготовки свинячої вирізки. Вона повинна бути меленою, краще взяти кусок свинини і просити м’ясника розмелити його на фарш. Далі натираємо вирізку сіллю і перцем з обох сторін.

Для приготування соусу нам знадобиться цибуля, яку нарізаємо кубиками і обжарюємо на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору. Додаємо нарізану моркву і мелений часник. Також можна додати овочі за вашим смаком, наприклад, болгарський перець або журавлини. Всі інгредієнти обсмажуємо разом ще кілька хвилин.

Потім вино, яке ми попередньо підігріли, відправляємо на сковороду і чекаємо, поки воно закипить. Додаємо вирізку і чорнослив, і все це тушкуємо на малому вогні до готовності. Свиняча вирізка з овочами та чорносливом готова!

М’ясна піджарка з овочевим асорті

Щоб приготувати святкову м’ясну піджарку з овочевим асорті, спочатку натираємо свинячу вирізку сіллю та перцем. Нагріваємо сковороду з олією та обсмажуємо м’ясо з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Поки свиняча вирізка обсмажується, нарізаємо овочі – цибулю, моркву та журавлини. Цибулю тушкуємо до золотистого кольору, додаємо моркву та журавлини та тушкуємо ще кілька хвилин.

Після того, як м’ясо та овочі підсмажилися, знімаємо їх з вогню та обережно перекладаємо на окрему тарілку.

У сковороді, де ми тушили овочі, додаємо вино та чорнослив. Все разом тушкуємо протягом 5-7 хвилин, поки вино не перейде в густий соус.

Потім додаємо в сковороду свинячу вирізку та овочі, тушкований соус та добре все перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою та тушкуємо ще 10-15 хвилин, щоб смаки вирізки та овочів насичили соусом.

Після приготування м’ясну піджарку з овочевим асорті можна подавати на стіл гарячою. Вона чудово пасує до картоплі або рису. Прикрасити страву можна свіжими зеленню.

Приготування

Приготування

Щоб приготувати свинячу вирізку з овочами і чорносливом, спочатку підготовимо інгредієнти. Нарізаємо свинячу вирізку на кусочки, приправляємо її сіллю і перцем за смаком. Також нарізаємо цибулю, моркву і інші овочі.

На сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо свинячу вирізку з усіх сторін до золотистого кольору. Потім відправляємо її в духовку на приблизно 20-30 хвилин, щоб м’ясо добре пропеклося. У той же час можна приготувати соус.

Для соусу з чорносливом і ягідками журавлини змішуємо мелений чорний перець, цукор, вино і купаж соку чорносливу і соку журавлини. Соус закипить і тримаємо на вогні ще кілька хвилин. Потім додаємо яйця і знову все разом перемішуємо до загуснення соусу.

Після того як свиняча вирізка готова, виймаємо її з духовки і декоруємо овочами. Подаємо з соусом з чорносливом і ягідками журавлини. Смачного!

Ніжні відбивні до святкового столу

Ніжні відбивні до святкового столу

Щоб приготувати ніжні відбивні з свинячої вирізки швидко і смачно, нам знадобиться кілька простих інгредієнтів та трохи часу. Починаємо з підготовки м’яса. Вирізку свинини ріжемо на котлети, приблизно 1-1,5 см товщиною, і розбиваємо за допомогою м’ясорубки або кулінарного молотка.

Далі готуємо начинку для відбивних. Для цього нарізаємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Додавайте сіль, перець та інші улюблені приправи до смаку. Також можна додати мелений часник для більш ароматного смаку.

Після обсмаження цибулі додаємо до неї нарізану моркву і продовжуємо смажити, поки овочі не стануть м’якими.

Сіль і перець мелений чорний приправляємо свинячу вирізку з обох сторін, а потім натираємо м’ясо якимось улюбленим соусом або маринадом. Найкраще підійде соус на основі сою, часнику та меду або гірчиці з медом.

Потім відправляємо вирізку на розігріту сковороду з олією і смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.

Після того, як відбивні будуть піджарені, можна додати до них чорносливу, який перед цим потрібно заварити окремо. Чорнослив із закипілою водою залишаємо на декілька хвилин, щоб він зм’якшився, потім відціджуємо і додаємо до відбивних разом з соусом.

Готуємо відбивні ще кілька хвилин разом з чорносливом і соусом, поки вони не будуть готові. Сервіруємо на стіл гарячими, можна прикрасити святковими овочами або зеленню. Не забудьте підать до столу краще купаж олії та вино, щоб підкреслити смак страви.

Насолоджуйтесь ніжними відбивними на святковому столі з гарною компанією!

Тонкощі французької кухні

Тонкощі французької кухні

Французька кухня є однією з найвідоміших і визнаних кухонь світу, а її тонкощі варто знати кожному шанувальнику смачної їжі. Одним з традиційних французьких страв є святкове яєчне блюдо – французький омлет. Для його приготування використовуються яйця, молоко, сіль та перець. Якщо бажаєте зробити омлет більш ситним, можна додати різні начинки, наприклад, шинку або сир. Змішуємо яйця з молоком, сіллю та перцем, ретельно вбиваємо масу і виливаємо її на розігріту сковороду з попередньо нагрітим вершковим маслом. Смажимо до готовності, частинами на двох сторонах, а потім подаємо на стіл зі свіжими овочами або салатом.

Ще однією популярною стравою французької кухні є свиняча вирізка з чорносливом та соусом з журавлини. Для приготування цього страви потрібно взяти свинячу вирізку, натерти її меленим перцем та сіллю, а потім обсмажити на сковороді з розігрітою олією з усіх сторін. Потім вирізку відправляємо до пічки на приблизно 20 хвилин, щоб вона добре просмажилася. Для соусу з журавлини потрібно взяти чорнослив із кісточками, моркву, цибулю, ягідки журавлини та купаж з вина і бульйону. Чорносливу промиваємо, замочуємо в гарячій воді кілька хвилин, а потім додаємо до соусу з журавлини. Всі овочі нарізаємо дрібненько і додаємо до соусу, який попередньо закипить на вогні. Також можна приправляти соус різними спеціями, щоб надати йому більш насичений смак. Якщо соус занадто рідкий, можна його згущувати крахмалом.

Свинина з чорносливом – що може бути краще

Свинина з чорносливом – що може бути краще

Свинячу вирізку з чорносливом можна приготувати швидко і смачно. Це чудове поєднання м’якого м’яса і солодкого смаку чорносливу створює неповторний смаковий букет.

Для приготування цієї страви нам знадобиться свиняча вирізка, чорнослив, олія для смаження, цибуля, морква, сіль, перець, соус і вино.

Спочатку промиваємо свинячу вирізку, натираємо її сіллю і перцем. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо м’ясо з обох сторін до золотистої піджарки.

Потім додаємо нарізану цибулю і моркву, і продовжуємо смажити до м’якості овочів. Додаємо чорнослив і заливаємо все вином.

Закипить вогонь, і ми відправляємо сковороду в попередньо нагріту духовку. При температурі 180 градусів страву готуємо приблизно 30-40 хвилин.

Під час приготування можна підготувати соус. Для цього змішуємо мелений чорнослив, соус і вино. Загущуємо соус на вогні до потрібної консистенції.

Після готовності свинини з чорносливом витягуємо її з духовки і нарізаємо на порційні частини. Подаємо на столі, поливаючи соусом з чорносливу.

Свинина з чорносливом чудово підходить для святкового столу. Її можна подавати з овочами або гарніром, а також прикрасити страву свіжими ягідками журавлини.