Власника мережі аптек в Ужгороді затримали за продаж психотропів

Правоохоронці затримали 55-річного власника мережі аптек в Ужгороді та двох його спільників, які продавали заборонені психотропні лікарські препарати, які використовують як транквілізатори. Під час обшуків у фігурантів виявили понад 1,5 тис. таблеток та понад 2 тис. бланків для лікарських рецептів. Відомо, що заборонені таблетки власник аптек купував закордоном.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, власник ужгородських аптек налагодив механізм розповсюдження заборонених в Україні лікарських препаратів «Xanax» і «Frontin», основною діючою речовиною у яких є психотроп – альпразолам. Його використовують як транквілізатор, серед численних побічних ефектів якого – галюцинації, а випадки необдуманого вживання подекуди закінчуються смертю.

«Підозрюваний забезпечував придбання гуртових партій таблеток за кордоном для подальшого збуту. Зберігали товар в одній із аптек і за місцями проживання фігурантів. Останні займалися пошуком клієнтів, яким надалі систематично надсилали «товар» поштою у різні куточки України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як уточнили у прес-службі поліції Закарпаття, власником мережі аптек є 55-річний мешканець Ужгорода. Він – головний організатор схеми, до якої долучив ще шістьох людей, у тому числі працівницю аптеки. Відомо, що ці люди займалися пошуком клієнтів та безпосередньо продажем психотропів. Для цього вони використовували спеціальні інтернет-ресурси, де приймали замовлення.

«Маючи у власності мережу місцевих аптек, чоловікові було «зручно» організувати такий нелегальний бізнес, до якого він залучив ще шістьох людей віком від 30 до 50 років. Серед них і жінка-фармацевт, яка працювала в одній із аптек провізором», – зазначають у поліції.

Під час обшуків у фігурантів знайшли та вилучили понад 1,5 тис. таблеток психотропу, понад 2 тис. бланків для лікарських рецептів, грошові кошти у сумі майже 5 тис. доларів США та понад 61 тис. грн, а також 6 автомобілів, якими група перевозила психотропи за межі Закарпаття.

Наразі 55-річному власнику аптек та його спільникам – 39-річному чоловікові та 38-річній жінці – повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 ККУ (незаконне придбання, зберігання та збут психотропних речовин). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За скоєне усім трьом підозрюваним загрожує до 12 років тюрми.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter