Вакцинованим підліткам від 14 років почали видавати «ковідну тисячу»

Підлітки віком від 14 років відсьогодні можуть скористатися програмою «єПідтримка» і отримати 1000 грн за вакцинацію проти коронавірусу. Про це повідомляється на сторінці сервісу «Дія».

«Якщо вам 14–18 років і ви маєте «зелений» сертифікат у Дії – отримайте свою 1000. Потрібно лише відкрити спеціальну картку в банку та встановити застосунок «Дія» на свій смартфон», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що гроші можна витратити на товари чи послуги бізнесів, що найбільше постраждали від пандемії: кінотеатри, залізничні та авіаквитки в межах України, театри, концерти, музеї та виставкові зали, книжки, освітні курси, спортивні товари, канцтовари, газети чи журнали (друкарську продукцію).

Як інформував ZAXID.NET, 2 лютого уряд дозволив виплачувати «тисячу за вакцинацію» українцям від 14 років. Також Кабмін розширив перелік сфер діяльності, у яких можна отримати послуги в рамках «єПідтримки».

Раніше також повідомлялось, що «ПриватБанк» почав оформлювати картки «єПідтримка» для вакцинованих підлітків. Для цього треба оновити додаток, зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» й обрати картку «єПідтримка». Для зарахування допомоги достатньо перейти за посиланням у додаток «Дія» і подати заявку на виплату допомоги на карту ПриватБанку.

Якщо дитині вже виповнилося 14 років і вона ще не користується картками «ПриватБанку», необхідно пройти ідентифікацію в будь-якому відділенні банку. Для цього при собі потрібно мати ідентифікаційний код і паспорт (або громадянина Україна, або закордонний). Потім треба зареєструватися у «Приват24» й оформити картку за алгоритмом, наведеним вище.

24 січня президент Володимир Зеленський заявив, що громадяни, які зробили третє, бустерне щеплення, отримають у якості заохочення ще по 500 грн. Також із 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити «ковідну тисячу» на ліки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter