Як приготувати смачний пиріг з бананами: рецепт та кроки приготування

Пиріг з бананами

Пиріг з бананами – це солодкий десерт, який можна легко приготувати вдома. Цей страва поєднує в собі ніжне тісто зі шматочками сочних фруктів і ароматним кремом. В асортименті продуктів для приготування пирога з бананами зазвичай знаходяться: цукор, масло, яйця, кефір, борошно, сода, сіль, ванілін та банани.

Для приготування цього десерту спочатку треба приготувати тісто. Для цього змішуємо цукор і масло, додаємо яйця, кефір, борошно, соду, сіль та ванілін. Все це перемішуємо до однорідної консистенції. Потім у форму для пирога замазану маслом кладемо половину тіста, а на нього рівномірно розкладаємо шматочки бананів. Потім зверху заливаємо залишком тіста і відправляємо у передогріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Поки пиріг з бананами готується, можна приготувати крем для нього. Для цього змішуємо цукорну пудру з вершками і ваніліном. Додаємо цей крем на верхній шар пирога через 5 хвилин після виходу його з духовки. Такий десерт з бананами можна прикрасити шоколадом або сиром, щоб його смак став ще більш насиченим і апетитним.

Пиріг з бананами на кефірі

Пиріг з бананами на кефірі

Пиріг з бананами на кефірі – це смачний і легкий десерт, який порадує всю родину. Його готують з простих і доступних продуктів, а результат виходить дуже смачним і ароматним.

Для приготування цього пирога з бананами з кефіром потрібно мати такі інгредієнти: кефір – 1 склянка, масло вершкове – 100 грам, яйця – 2 штуки, цукор – 1 склянка, банани – 3 штуки, борошно – 2 склянки, сода – 1/2 чайної ложки, сіль – на кінчику ножа, ванілін – на кінчику ножа.

Спочатку розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до кефіру. Далі вбиваємо яйця з цукром до отримання однорідної маси. Потім додаємо до цієї маси розтоплене масло з кефіром, перемішуємо все добре.

Потім додаємо борошно, сіль, соду і ванілін. Тісто має бути густою консистенції, але не рідким. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додаємо трохи борошна.

Форму для пирога змащуємо маслом або сиром, і наливаємо в неї половину тіста. Зверху кладемо нарізані колечками банани і заливаємо їх рештою тіста. Поставляємо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і печемо пиріг протягом 40-45 хвилин.

Готовий пиріг з бананами виймаємо з форми і декоруємо його шоколадним кремом або цукровою пудрою. Також можна прикрасити пиріг шматочками банана і шматочками шоколаду. Пиріг з бананами на кефірі готовий до подачі на стіл!

Сирний пиріг з бананами

Сирний пиріг з бананами

Сирний пиріг з бананами – це чудовий солодкий десерт, який можна приготувати з декількома простими продуктами. Для цього нам знадобиться борошно, цукор, яйця, кефір, сир, масло, сода, ванілін, банани та вершки. Почнемо готувати!

Спочатку ми приготуємо тісто. В мисці змішуємо борошно з цукром та содою. Додаємо розтоплене масло, кефір та яйця. Перемішуємо до однорідної консистенції. Далі додаємо ванілін і перемішуємо знову.

Тепер готуємо начинку для пирога. Розтираємо сир і додаємо до нього цукор та яйця. Збиваємо все це міксером до однорідної маси. Додаємо порізані на шматочки банани та перемішуємо.

Після цього ми змащуємо форму маслом і посипаємо манкою. Висипаємо частину тіста в форму і рівномірно розподіляємо. Потім кладемо на нього начинку і розподіляємо по всій поверхні. Зверху залишаємо невелику кількість тіста, щоб закрити начинку.

Пиріг відправляємо в попередньо розігріту духовку на 180 градусів на 40-45 хвилин. Після випікання кремом з вершків можна змастити верх пирога і посипати цукровою пудрою або шоколадом. Готовий пиріг з бананами порадує вашу родину та гостей своїм чудовим смаком та ароматом!

Пиріг з бананами і сиром

Пиріг з бананами і сиром

Пиріг з бананами і сиром – це чудова солодка страва, яка порадує ваші смакові рецептори. Цей пиріг поєднує в собі соковитість бананів та ніжність сиру, що робить його особливо смачним і ароматним.

Для приготування пирога з бананами і сиром потрібно взяти склянку м’якого масла, дві склянки цукру, три яйця, склянку кефіру, 2 чайні ложечки соди, 4 склянки борошна, грам 200 сиру, 4 банани, ванілін, сіль. Також можна додати до тіста шоколад, який зробить пиріг ще більш смачним.

Спочатку змішуємо м’яке масло з цукром і яйцями, додаємо кефір і перемішуємо. Далі додаємо сіль, соду, ванілін і масу добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно, продовжуючи перемішувати, щоб утворилось м’яке тісто.

Форму для пирога змащуємо маслом і посипаємо манкою або цукровою пудрою. Після цього розливаємо половину тіста в форму, рівномірно розподіляючи його. Зверху кладемо шматочки сиру і кілька шматочків бананів. Потім знову розливаємо решту тіста на верх, щоб повністю накрити сир і банани.

Пиріг з бананами і сиром випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Після випікання пиріг слід охолодити і потім можна подавати з вершками або кремом. Цей солодкий десерт стане справжньою насолодою для всієї родини!

Властивості жовтого плода

Банан – це солодкий фрукт жовтого кольору, який має багато корисних властивостей для організму.

Банани містять велику кількість вітамінів, зокрема вітаміни В6 та С, які допомагають зміцнити імунну систему і покращують зорову функцію.

Також у бананах є масло, яке накриваємо наші стіни оболонкою, що допомагає знімати запалення і знімає солі з організму.

Банани мають велику кількість калію, який є важливим для роботи серця та нервової системи.

У тісто для пирога з бананами можна також додати інші корисні продукти, наприклад, яйця, манку, цукор, масло.

Також додаємо до тіста змелений шоколад або ванілін для покращення смаку.

Готують пиріг з бананами з допомогою кефіру або вершків, який додаємо до борошна і соди.

Потім додаємо порізані банани, перемішуємо і кладемо в змащену форму з бананами.

Після випічки пирога з бананами можна прикрасити його кремом з вершків і посипати цукровою пудрою.

Такий пиріг порадує солодким смаком жовтого плода і буде справжнім ласощами для всієї родини.

Банановий шоколадний пиріг

Банановий шоколадний пиріг

Банановий шоколадний пиріг – це чудовий десерт, який поєднує смак бананів зі солодким шоколадом. Цей пиріг прекрасно підійде як для святкового столу, так і для звичайного десерту після обіду.

Для приготування бананового шоколадного пирога нам знадобляться наступні продукти:

  • 3 спелі банани
  • 150 грамів шоколаду
  • 100 грамів вершків
  • 3 яйця
  • 100 грамів цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ложка манки
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 пакетик ваніліну
  • Масло для змащення форми
  • Пудра цукрова для прикраси

Для початку, розтоплюємо шоколад разом з вершками на водяній бані, потім додаємо до нього розтерте масло та перемішуємо до однорідності. В іншій мисці вбиваємо яйця з цукром та ваніліном. Додаємо у цю масу розтоплений шоколад з вершками та перемішуємо.

Утворену суміш з’єднуємо з борошном, манкою та содою. Все добре перемішуємо, щоб утворилося однорідне тісто. Форму для пирога змащуємо маслом і наливаємо в неї тісто.

Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо на тонкі кола. Рівномірно розкладаємо кола бананів по всій поверхні тіста. Пиріг варимо протягом 40-45 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Після приготування пиріг можна прикрасити цукровою пудрою через сито. Також можна подавати пиріг зі смачними вершковими кремами або сиром.

Банановий шоколадний пиріг – це солодкий десерт, який неодмінно порадує всіх шанувальників фруктових та шоколадних смаків. Його ніжне тісто разом зі смачними бананами створює неперевершений смаковий букет.

Пиріг з яблуками і бананами

Пиріг з яблуками і бананами

Пиріг з яблуками і бананами – це смачна та солодка випічка, яка порадує всю родину своїм неперевершеним смаком. Готують його дуже просто і швидко.

Спочатку готуємо тісто. Велику миску змащуємо маслом і в ній змішуємо 200 грам цукру, 2 яйця, 1/2 чайної ложки соди, щіпку солі, 1 склянку кефіру та 2 столові ложки розтопленого масла. Поступово додаємо борошно, перемішуючи до однорідної консистенції.

Далі готуємо начинку. Яблука та банани очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. До цих фруктів додаємо 100 грам цукру, 1 столову ложку манки, 1 чайну ложку ваніліну та шматочки шоколаду.

Форму для запікання змащуємо маслом і наливаємо в неї половину тіста. Верху розкладаємо півфрукта. Зверху залишками тіста накриваємо фруктову начинку. Потім на верху розкладаємо решту фруктів.

Пиріг випікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після випікання можна посипати пиріг цукровою пудрою або прикрасити вершками.

Пиріг з яблуками і бананами – це чудовий спосіб використати ці солодкі фрукти, які завжди є в нашій плодоовочевій крамниці. Спробуйте приготувати цей пиріг і він точно вас здивує своїм смаком і ароматом.