Найкращі рецепти кавового пирога для справжніх гурманів

Кращі рецепти кавового пирога

Кавовий пиріг – це чудовий десерт, який можна приготувати в домашніх умовах зі звичайних продуктів. Його смаком можна насолоджуватися як на сніданок, так і на чаювання. А якщо ви любите каву, то цей пиріг точно стане вашим улюбленим.

Для приготування кавового пирога знадобиться тісто. Спочатку змішайте 2 склянки борошна з 2 чайними ложками розпушувача, 1 чайною ложкою меленої кави, 1 чайною ложкою какао і щіпкою солі. Потім додайте 200 г маргарину і розтерте його з борошном ножем, поки не отримаєте крихку масу.

Тепер додавайте 1 склянку цукру, 2 яйця і 4 столові ложки сметани. Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Потім розтягніть тісто на стільниці, поставте в форму для випічки і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 40-45 хвилин.

Після готовності пиріг можна полийте цукровою глазур’ю або посипати корицею. Подавайте його з чашечкою кави і насолоджуйтесь смачним десертом!

Кавовий пиріг з шоколадом

Кавовий пиріг з шоколадом – це вишуканий десерт, який можна приготувати самостійно вдома. Для цього потрібно мати деякі продукти та використовувати рецепт, який пропонуємо нижче.

Для приготування кавового пирога з шоколадом потрібно взяти такі продукти:

  • 150 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка кави;
  • 2 чайні ложки какао;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка соди;
  • приготувати корж
  • для крему:
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 чайна ложка желе з смаком кави;
  • 100 г маргарину;
  • 100 г шоколадної пудри;
  • 3 столові ложки сметани;
  • змішайте всі інгредієнти

Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовтки змішайте з розтопленим маргарином, цукром, кавою та какао. Додайте борошно та гашену соду. Тісто перемішайте до однорідності.

Білки збийте до міцної піни. Додайте білкову масу до тіста та аккуратно перемішайте. Отриману масу викладіть в форму для випічки.

Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. Після цього вийміть корж з духовки та залиште його охолодитися.

Приготування крему: убийте яйця з цукром та борошном, додайте сметану, шоколадну пудру та желе зі смаком кави. Заваріть масу на водяній бані до загустіння.

Додайте маргарин та ретельно перемішайте. Охолоджений корж розріжте на дві частини та промажте кремом. Зверху пирога можна прикрасити шоколадними стружками або кришталевим цукром. Смачного!

Кавовий пиріг з горіхами

Кавовий пиріг з горіхами

Кавовий пиріг з горіхами – це чудовий десерт для справжніх шанувальників випічки і кави. Його можна приготувати просто і швидко за допомогою звичайної форми для печіння. Головна інгредієнт – кава, яку додають до тіста і до начинки, щоб надати пирогу насиченого аромату.

Для приготування цього кавового пирога з горіхами вам знадобиться: склянка кави, склянка сухих горіхів, склянка борошна, пів склянки цукру, десять грам кави розчинної, три яйця, половина чайної ложки розпушувача, сіль за смаком.

Замініть мультиварці велику сковорідку з товстим дном, яка може ставати в духовку. Викладіть у неї заміснене тісто і випікайте пиріг протягом 30-35 хвилин. Потім вийміть його з духовки і залийте зверху желе.

Для приготування желе змішайте 100 грам цукру з кавою і підігрівайте на малому вогні до повної розчинності цукру. Додайте 100 грам желатину і розмішуйте до повної розчинності. Дайте желе охолонути і полийте його по поверхні пирога.

Кавовий пиріг з горіхами готується дуже швидко і легко. Він має неповторний смак і аромат кави, які додають йому особливої привабливості. Цей десерт буде чудовим варіантом для солодкого чаю або кави.

Кавовий пиріг з апельсинами

Кавовий пиріг з апельсинами – це чудовий десерт, який готується досить швидко і просто. Його основою є коржі з борошна, яєць і соди, до яких додається мелена кава для неповторного кавового смаку. Коржі у пирога можна зробити замість кавових також шоколадною наприклад або використовувати готові коржі.

Після приготування коржів, їх потрібно розпустити у формі і випікатися протягом 25-30 хвилин. Потім відкладаємо їх охолодитися і пропарюємо апельсини водою, знімаємо плівки і кишки. Потім апельсини нарізаємо кусочками і промінаємо в них каву, желе, цукрову пудру, корицю та інші прянощі за смаком.

Для приготування начинки, розтопіть масло і додайте до нього каву. Змішайте це з меленою кавою, яєчні жовтки та сухі і соду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім додайте сметану та цукор і знову доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте маргарин та желатин, розчинений у воді.

Далі потрібно збити білки з цукром в сильну піну і додати до них розпушувача. Зверху перед випіканням можна прикрасити пиріг шаром з апельсинів, а також полийте його розтопленим шоколадом або посипте кокосовою стружкою. Після цього пиріг готується випікатися протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріг кавовий з чорницею

Пиріг кавовий з чорницею

Десерт, який відмінно підійде для любителів кави та чорниці – це кавовий пиріг з чорницею. Його можна приготувати звичайним способом в духовці або скористатися мультиваркою.

Для приготування такого пирога потрібно взяти наступні продукти:

  • 200 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 1 склянку цукру;
  • 1 чашку кави;
  • 2 чайні ложки соди;
  • 2 склянки борошна;
  • 100 г шоколадної стружки;
  • 400 г чорниці;
  • желе.

Спочатку треба зробити коржі для пирога. Для цього змішайте розтоплений маргарин з цукром, додайте яйця та каву. Поступово придавайте борошно, соду та шоколадну стружку. Отриману масу розкладіть у форму для випічки і поставте в духовку на 30-40 хвилин.

Приготування желе. Залийте чорницю кип’ятком, змішайте з цукром та додайте каву. Додайте желатин та розмішайте. Якщо ви не любите желе, його можна замінити сметаною.

Отриманий корж розріжте на два шари. Полийте кавою та зверху намажте сметаною або желе. Можна додати ще шарів тіста та змазати їх сметаною або желе. Кожен шар можна приправити корицею або іншими прянощами за вашим смаком.

Такий кавовий пиріг з чорницею буде смачним і ароматним десертом до чашки кави.

Кавовий пиріг з чорносливом

Кавовий пиріг з чорносливом

Для приготування кавового пирога з чорносливом потрібно взяти:

  • 2 склянки меленої кави
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка маргарину
  • 2 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 200 г чорносливу

Для приготування коржа змішайте мелену каву з цукром, додайте маргарин і яйця. Ретельно перемішайте. Додайте борошно і розпушувач. Замісіть тісто. Додайте чорнослив і знову перемішайте. Отриману масу розподіліть на 2 рівні частини.

Викладіть один шар тіста в форму для випічки. Зверху розподіліть чорнослив. Покладіть другий шар тіста. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Кавовий пиріг з чорносливом буде випікатися близько 30 хвилин.

Після випічки вийміть пиріг з духовки і залийте його желе з кави. Для приготування желе змішайте 1 склянку кави з 1 склянкою цукру та додайте 2 яєчні білки. Заготовлену масу ставте на вогонь і прокип’ятіть, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню і залийте пиріг цим желе. Поставте пиріг в холодильник на 2 години, щоб желе створилось.

Кавовий пиріг з чорносливом готовий до подачі. Прикрасьте його шоколадною кавою, цукровою пудрою або сметаною за смаком.

Кавовий пиріг зі сметанною заливкою

Для приготування цього смачного кавового пирога зі сметанною заливкою потрібно використовувати мелену каву в якості основної складової. Також нам знадобиться сметана, яйця, цукрова пудра, маргарин або масло, борошно, сіль та розпушувач.

Спочатку треба приготувати корж для пирога. Для цього змішайте велику склянку борошна з півчайної ложки розпушувача, півчайної ложки соди, двома столовими ложками меленої кави та щипоткою солі. Додайте третину склянки розтопленого маргарину або масла, дві столові ложки сметани, дві яєчні жовтки та змішайте все до однорідності. Потім додайте ще одну склянку борошна і замішайте тісто.

Викладіть тісто на підготовлену форму для пирога і розподіліть його рівномірно по дну. На це прикладіть решту тіста і зробіть з нього бік пирога. З відсічками ножа зробіть пропарки в тісті, щоб уникнути появи бульбашок під час випікання.

Поставте корж у нагріту духовку на 180 градусів і випікайте протягом 20-25 хвилин, доки пиріг не стане золотистого кольору. Потім вийміть його з духовки і залиште на охолодження.

Для приготування сметанної заливки використайте 500 г сметани, три яйця, півчайної ложки цукрової пудри, чайну ложку меленої кави та трохи кориці або інших прянощів за смаком. Змішайте всі інгредієнти в мисці і використовуйте міксер, щоб отримати однорідну масу.

Коли корж остудиться, розділіть його на два шари. Полийте нижній шар сметанною заливкою і розподіліть по ньому рівномірно. Покладіть верхній шар на сметану і знову полийте його заливкою. Залиштесь тільки прикрасити пиріг за своїм смаком – можна додати желе, порошок какао або інші інгредієнти.

Отже, кавовий пиріг зі сметанною заливкою готується досить просто і швидко, а його смак вразить навіть вибагливих гурманів. Приготуйте цей десерт для себе і своїх близьких, і він обов’язково стане улюбленим ласощами в вашій родині!

Як приготувати пісний десерт

Як приготувати пісний десерт

Пісний десерт – це традиційний український десерт, який готується з кавою. Щоб зробити цей смачний десерт, вам знадобиться кілька простих інгредієнтів.

Почніть з приготування коржа. Для цього розподіліть білки від жовтків і використовуйте тільки жовтки. Вбийте жовтки з цукром і додайте туди розтоплений маргарин або масло. Поступово вмішуйте борошно, сіль, соду, корицю і каву. Тісто повинно бути м’яким і еластичним.

Тепер розподіліть тісто на декілька шарів і помістіть його в підготовлену форму для випічки. Випікайте протягом 25-30 хвилин у духовці, нагрітій до 180 градусів.

Після того, як коржі випеклися і охололи, можна приступати до приготування кавової начинки. Для цього вам знадобиться кава, сметана, желатин або його заміну, цукор, мелена кава і маргарин. Змішайте ці інгредієнти до однорідної консистенції.

Викладіть шаром кавову масу на кожен корж і збережіть частину для покриття верхнього шару пирога. Сухі коржі мають вбирати кавову масу і наповнювати пиріг ароматом кави.

Щоб приготувати глазур для покриття пирога, розпушіть желатин і змішайте його з кавою. Додайте трохи цукру і розтоплений маргарин. Змішуйте, поки не отримаєте густу суміш.

Розподіліть глазур по верхньому шару пирога і залиште його в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб він затвердів. При подачі можна прикрасити пиріг тертим шоколадом або шоколадною кавою.

Такий пісний десерт стане справжнім улюбленцем на вашому столі. Спробуйте приготувати його за цим рецептом і насолоджуйтесь неповторним смаком кави!