Посадовця міськради з Буковини затримали за хабарі від підприємців

Затримали посадовця під час одержання другої частини хабара – 10 тис. грн

Поліція затримала 32-річного посадовця із Буковини, який вимагав хабар від керівника релокованого підприємства за надання приміщення в оренду. За хабар у 23 тис. грн посадовець пообіцяв підприємцю пришвидшити процедуру, а також сказав, що у разі відмови платити хабар в оренді приміщення підприємству відмовлять. Поліція не називає імені та міста, в якому працює підозрюваний посадовець, проте, за даними ZAXID.NET йдеться про працівника Заставнівської міськради. За скоєне йому загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Як у п’ятницю, 10 березня, повідомила прес-служба поліції Чернівецької області, 32-річний мешканець Буковини налагодив схему отримання хабарів від підприємців, які мали намір орендувати комунальні приміщення у місті. «Посадовець повідомив підприємцю, що за гроші допоможе в пришвидшенні отримання оренди бажаного приміщення. Також зловмисник наголосив, що в іншому випадку йому буде відмовлено», – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці імені посадовця та місце його роботи не називають, проте, за даними ZAXID.NET йдеться про головного спеціаліста одного з відділів Заставнівської міської ради. Чоловік вимагав від керівника релокованого підприємства 23 тис. грн хабара. Посадовця затримали під час одержання другої частини суми – 10 тис. грн.

Наразі працівнику Заставнівської міськради повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (вимагання та отримання хабара). Посадовець перебуває у СІЗО, за скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та із забороною обіймати певні посади на три роки. Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання працівнику міськради запобіжного заходу.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter