Як самостійно засолити червоного окуня вдома: крок за кроком рецепт

Як засолити черевця сьомги в домашніх умовах

Засолена риба завжди гарна закуска на столі, особливо якщо це свіже черевце сьомги. З нею хочеться поставити ні одну, а декілька емностей з закусками на святковому столі. Ви можете легко зробити це вдома, використовуючи рецепт засолки. Така риба вийде крупної, а смак завдяки зберіганню в розсолі стане ще насиченіший.

Приготування розчину для засолки досить просте. В миску з водою додайте сіль і цукор у співвідношенні 1:1. До такого розчину можна додати різні спеції, наприклад, декілька горошин перцю, шматочок апельсина з лимоном або навіть кілька ложок коньяку. Ретельно все змішайте, доки сіль і цукор повністю не розчиняться.

Черевець сьомги перед тим, як почати його засоляти, потрібно промити і видалити всі кісточки. Після цього на широкій тарілці оберніть шаром плівку. Покладіть на неї рибу і знову оберніть плівку. Таким чином, риба буде гарненько упакована і не залишить запаху у холодильнику.

Залийте розсолом черевця так, щоб він повністю покрився. Потім поставте його в холодильник на 24 години. Після цього ви можете витягнути з холодильника рибу і насолоджуватися прекрасним смаком свіжої засоленої сьомги!

Як черевця сьомги засолити перевіреним класичним способом

Як черевця сьомги засолити перевіреним класичним способом

Черевця сьомги – це чудова закуска, яку можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Для цього треба зробити все ретельно і гарненько, використовуючи класичний рецепт засолювання.

Приготування черевця сьомги не складне, але потребує деякого часу і терпіння. Спершу необхідно розморозити рибу, промити її під проточною водою. Потім зробіть розсіл, який буде складатися з води, солі і цукру. Величина ємності залежить від кількості риби, але варто заздалегідь вирахувати, що рідина повинна повністю закрити продукти.

Додайте до цього розсолу крупної солі, перцю, декілька горошин спецій, а також кілька зубчиків часнику для багатшого смаку. Із-за аромату, який дає часник, риба стане ще смачнішою. Також, якщо вона вам подобається, можна додати трохи коньяку.

Перець та спеції покладіть в миску, а потім залийте цим розсолом рибу. Зверніть увагу, що рідина має закрити черевця повністю. Якщо цього недостатньо, то доведеться зготовку обернути, коли розсіл покриє плівку на поверхні. Також, залежно від розміру риби і бажаного часу засолювання, плівку можна розрізати і знову залити розсолом.

Поклавши рибу в розсол, залиште її в холодильнику протягом декількох днів для насичення смаку. Широкі рибини можна засолювати протягом 5 днів, потім вона повинна бути досить готовою. За закінченням процесу засолювання видаліть з риби хвости і семенник, які необхідно було залишити на початку обробки.

Після завершення засолювання сьомгу можна зберігати у холодильнику протягом кількох місяців. Головне, не забувайте, що чим довше розсолювання, тим смачніше будуть черевця сьомги. А зацінювати рибу можна з різними солоними закусками, наприклад, з каперсами або маринованими апельсинами.

Як солити черевця сьомги з лимонною кислотою

Секретом якісного засолювання черевця сьомги є використання лимонної кислоти. Якщо ви хочете зробити смаковитий і ароматний продукт, то рекомендуємо скористатися наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг черевця сьомги
  • 1,5 ст. л. солі
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 столових ложки коньяку
  • 4-5 горошин перцю
  • 3-4 зубчика часнику

Перш ніж приступити до приготування, ретельно промийте черевця сьомги в холодній проточній воді. Розріжте рибу на шматочки широкі близько 2-3 см і оберніть їх у плівку для зберігання їжі.

В миску налейте воду, додайте сіль, лимонну кислоту, цукор, коньяк, горошини перцю та пропущений через прес черасник. Все це добре змішайте. Залейте черевця сьомги отриманим розсолом так, щоб він повністю покривав рибу.

Закрийте ємність кришкою або клітчастою тарілкою і поставте її в холодильник на 2-3 дні. Періодично звертайте миску, щоб розсол легко проникав у всі шматочки риби.

Після цього черевця сьомги готові до вживання! Вони мають ніжний смак з лимонним ароматом, завдяки використанню лимонної кислоти. Подавайте їх як закуску зі свіжими овочами, хлібом і апельсинами.

Цей рецепт є прекрасною можливістю спробувати солену рибу в домашніх умовах. Тепер ви знаєте, як солити черевця сьомги з лимонною кислотою. Бажаємо смачного!

Як черевця сьомги засолити в домашніх умовах з оцтом

Як черевця сьомги засолити в домашніх умовах з оцтом

Засолені черевці сьомги є відмінною закускою, яку можна приготувати самостійно вдома. Для засолювання сьомги з оцтом, потрібні наступні інгредієнти: сьомга, оцет 9%, цукор, проточна вода, сіль, декілька горошин перцю, декілька часникових зубчиків, апельсини.

І так, почнемо. В першу чергу, необхідно підготувати ємність для засолювання черевця сьомги. Знадобиться глибока тарілка або миска зовсім широкого дна та високими бортами. Далі, треба ретельно промити сьомгу, видаливши всі кістки і шкірку. Потім, щоб дати рибі солоній смак, ми спочатку заздалегідь засолюємо її. Відповідно до рецепту, черевець сьомги засолюється в спеціальному розсолі, який готується на основі оцту, перцю, цукру та солі.

Далі, необхідно приготувати оцетний розсол. Для цього, в ємність з прохолодною проточною водою додайте декілька столових ложок оцту 9%, кілограм цукру, кілограм солі, а також декілька горошин перцю та декілька подавлених часникових зубчиків. Розчиніть цукор та сіль у воді, а потім залийте розчином сьомгу, щоб вона повністю покрилася. Поставте ємність з рибою в холодильник на 6-8 годин.

Після закінчення засолювання, сьомгу треба видалити з розсолу та промити під холодною проточною водою. Далі, необхідно розрізати сьомгу на крупні шматочки і зачекати, доки видалиться надлишкова рідина. Завдяки цьому кроку черевці сьомги матимуть більш насичений смак.

Для приготування основи, рекомендується шматочок апельсина. Подрібніть його на дрібні кружечки або смужечки. На дно миски або тарілки розкладіть кружочками або смужечками апельсинів, створивши основу для закуски. Потім, аккуратно наріжте шматочки засоленої сьомги та вкладіть їх на основу з апельсинів. Щоб закуска виглядала ще апетитніше, можна прикрасити її зеленню, кріслою та кавуновими нарізками.

Солоні черевці сьомги з оцтом готові. Закуску можна зберігати в холодильнику в герметично закритому посуді до двох днів. Після цього вона почне втрачати свій ідеальний смак. Варто відзначити, що такий рецепт засолювання можна використовувати не тільки для сьомги, але й для різних інших видів риби, за бажанням. Насолонені черевці сьомги з оцтом є чудовою закускою для будь-якого святкового столу або просто для родинного застілля.

Як солити черевця сьомги в соєвому соусі

Як солити черевця сьомги в соєвому соусі

Якщо ви любите сільськогосподарські продукти, і прагнете засолити черевця сьомги за одним з рецептів, радимо спробувати варіант з використанням соєвого соусу. У цьому випадку ви отримаєте неймовірно смачну закуску з неповторним смаком.

Для приготування цього рецепту вам знадобляться наступні інгредієнти: черевця сьомги (необхідна кількість), соєвий соус, цукор, розтертий часник, перець (чорний або червоний – на ваш смак), коньяк (можна також використовувати інший алкоголь, наприклад, вино або горілку), сіль, цедра апельсина (пожелание).

Спочатку розріжте рибу на кілька широких шматочків і видаліть з неї рани, усунуть потім плівку. Кожен шматочок черевця засолюється окремо. До цього треба використовувати окрему миску або ємість, в яку пізніше покладете засолену рибу. Також засолюється ціла риба.

Для засолювання кожного шматочка чи риби вам необхідно змішати 2 столові ложки солі з 1 столовою ложкою цукру і 1 чайної ложкою горошин перцю (їх можна змішувати в різних співвідношеннях, виходячи зі свого смаку). Додайте 1 столову ложку соєвого соусу, 1 столову ложку розтертого часнику і 1 столову ложку коньяку (або апельсинової цедри, для особливо смачного смаку). Усе ретельно змішайте в мисці до однорідної консистенції.

Отриманий соус залийте рибу або шматочки. Посуд скаженіть тарілкою, щоб риба була повністю залита соусом. Потім все оберніть плівкою і покладіть в холодильник на декілька годин (краще на добу). На цей час черевце сьомги добре посолиться і отримає насичений смак та аромат.

Після закінчення часу засолювання черевцеві сьомзій відпочиньте ще кілька годин в холодильнику, і вона буде готовою до вживання. І це також можливость додати пару тонколистих салатів, скажений лимон або апельсини.

Хочете смачну і легку закуску? Тоді використовуйте цей рецепт, і ви отримаєте саме те, що бажаєте!

Як засолити черевця сьомги в коньяку

Як засолити черевця сьомги в коньяку

Засолювання черевця сьомги в коньяку – це чудовий спосіб продовжити термін зберігання риби і надати їй особливий смак.

Для початку, необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти. Вам знадобиться: крупна сьомга, коньяк, перець горошком, цукор, сіль, часник, апельсини, спеції за смаком.

Починаємо з приготування розсолу. У широку ємність налийте воду і додайте сіль та цукор відповідно до вашого рецепту. Добре перемішайте, доки всі інгредієнти не розчиняться.

Тепер потрібно видалити рибі кишки і білок. Ви можете це зробити, вколюючи ножем черевець по всій його довжині і потім розділивши його на дві половинки. Витягніть кишки та білок і промити рибу під холодною проточною водою.

Потім оберніть рибу в крупну сіточку і промийте під проточною водою ще раз. Поставте рибу на тарілку і за допомогою солоної води влаштуйте півгодинного маринування.

Далі видаліть крихту з рибки шматочком та знову промийте під проточною водою. Покладіть рибу в миску, литром залийте її коньяком. Ложку часнику також додайте.

Далі рибу поставте в холодильник. Він повинен бути хорошо промоченим зі слизом закритий плівкою.

Через деякий час черевець стає білою і готова до використання. Зберігати його можна у холодильнику протягом місяця.

Всього за годину ви зможете насолодитися незвичним солоним смаком сьомги завдяки коньяку та різних спецій.

Як засолити червону рибу в тузлуці

Засолення риби в тузлуці – це чудовий спосіб зберігання і приготування червоного продукту. Для цього вам знадобиться риба, сіль, цукор, холодна вода, спеції та деякі інші інгредієнти згідно рецепту.

Процес засолювання риби нескладний, але потребує трохи часу і терпіння. Спершу добре промийте рибу під проточною водою, потім видаліть плівку і шупку, якщо вона є. Потім розріжте рибу на широкі шматочки або запасьтесь готовими філе.

Далі, приготуйте солону воду в пропорціях 10% солі до об’єму води. Використовуйте наприклад 10 столових ложок солі на літр води. Ви можете додати різні спеції, наприклад, часник, перець, горошини, апельсинові шматочки чи невелику кількість коньяку для особливого смаку.

Оберніть сьомгу в солоній воді. Риба повинна повністю перебувати в розсолі. Порядок засолювання залежить від розміру шматків. Якщо риба невелика, активно дійте – щільно запитайте рибу в банку або іншу ємність. Якщо шари товсті – то через кожний шар кидаєте деяку сіль.

Поставте червону рибу в холодильник на декілька годин (від 2 до 24). Залежить від розміру черговомішка. Розчинство відомої солі змушує ціни зняти рідину з риби. Мабуть ви помітите відсутність води і солі мережива, які виникають через сіль, коли рибу замовляють в кухнії через кілька годин. Виправлення пожежі сіже в засолення наступному рецепті.

Готову рибу треба ретельно прополощати під проточною водою, щоб зняти надлишок солі. Запитайте риби на тарілку або в миску і знову відправте в холодильник на кілька годин, щоб вона насолена і «донасолена».

Риба засолена і готова до вживання. Засолювання дозволяє рибу зберігати в холодильнику протягом тривалого часу. Тепер ваша самодельна червона рибка готова. Її можна використовувати в різних стравах та закусках – це чудовий продукт для гурманів і цінителів смаку. Сподіваємося, що наш рецепт стане вам у пригоді і порадує вас чудовим смаком!

Як засолити черевця з часником

Як засолити черевця з часником

Для засолювання черевців сьомги з часником необхідно підготувати наступні інгредієнти: черевця сьомги, свіжий часник, сіль, цукор, перець горошком, декілька шматочків апельсина.

Спочатку необхідно ретельно промити рибу під проточною водою, при цьому видалити всі шпинечки та останність. Потім черевець розрізайте на невеликі крупні кусочки.

У гарненьку ємність, наприклад, в миску, розложіть шматочки черевця. Потім додайте декілька горошин перцю, пару шматочків апельсина та кілька зубчиків часнику.

Після цього готуйте розсіл, який буде засолювати рибу. Візьміть 1 л води і 3 столові ложки солі, розчиніть їх у холодній воді. Залийте цим розсолом рибу. Щоб черевець добре засолився, його необхідно зберігати в холодильнику кілька днів.

Після закінчення засолювання риби, вона готова до використання. З черевцями сьомги з часником можна готувати різні страви, це і чудова закуска до пива або вина, і компонент для рибних салатів, і просто окрема страва для вишуканого обіду. Бажаю приємного апетиту!

Як засолити рибу з апельсинами

Засолена риба з апельсинами – це смачна закуска, яка додасть новий смак вашому столу. Нижче приведений рецепт приготування такої закуски із крупної риби.

1. Початку промийте рибу під холодною водою, видаліть плівку та корки з апельсинів. Зверніть увагу: риба може бути сьомга, черевець чи будь-яка інша смачна риба.

2. Щоб засолити рибу, підготуйте миску з широкі стінками. Декілька порад: знову оберніть увагу на те, яким чином ви зберігатимете рибу – холодильник підійде найкраще.

3. Видаліть насіння і горошини з апельсинів і наріжте кілька шматочків. Їх кілька достатньо для такої закуски.

4. Тепер, в миску, розкладіть заготовлені шматочки апельсинів, а за ними – рибу.

5. Посипте продукти смаком, додавши сіль, перець та інші спеції, які вам подобаються. Це досить важливий момент при засолюванні.

6. Залийте усе це розсолом, що містить сіль, цукор, кілька ложок коньяку і олію.

7. Поставте миску з закускою в холодильник на кілька годин. Зверніть увагу: чим довше ви залишите рибу з апельсинами в холодильнику, тим більше солей вона набере.

8. Якщо ви хочете їсти закуску раніше, ніж через декілька годин, засоліть рибу в крупних шматках. Різні способи підготовки дозволяють зменшити час засолювання.

9. Також можете приготувати розсол спеціально для риби з апельсиновими цедрами. Запашний складник додасть особливий смак готовому блюду.

За цим рецептом ви отримаєте смачну закуску, яка порадує вас і вашу сім’ю.