Журналісти показали елітні маєтки митрополита УПЦ МП Павла

Митрополит УПЦ МП Павло (Петро Лебідь) має два розкішні маєтки, елітні автомобілі та сільськогосподарський бізнес

Журналісти проекту Bihus.info показали розкішний маєток митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебедя) у селі Вороньків на Київщині. Маєток, який Лебідь називав «невеличкою хатою» після того, як його помістили під домашній арешт на два місяці, виявився двоповерховим будинком на 580 м2 з допоміжними будівлями і альтанкою за міцним і високим парканом.

«Для церковника “невеличкою хатою” є двоповерховий будинок площею 580 м2, збудований на ділянці площею у 40 соток. На ній же розташований ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 м2, альтанка і будинок охорони», – сказано в матеріалі.

Автор сюжету розповів, що маєток на вулиці Молодіжній, 46 у Воронькові у 2016 році виставляли на продаж за 1,3 млн доларів. В оголошенні було вказано, що будинок мебльований виробами італійських та англійських майстрів, кімнати оздоблені дорогими меблями. Вказувалося, що підлога вкрита мармуром і німецьким паркетом та має підігрів. Люстри – чеські, а побутова техніка від дорогого виробника. В описі зазначалося, що будинок дуже теплий та затишний.

Ще один будинок митрополита Павла на 546 м2, за даними Bihus.info, розташований на Печерську в Києві. Журналісти зазначили, що ділянку, на якій стоїть маєток, наприкінці 90-х та на початку нульових «церковники тупо віджали у людини, чия родина жила тут ще з початку ХХ століття».

У цьому двоповерховому будинку з мансардою є турецька лазня, сауна, басейн, винотека та окремий ліфт. А його вартість може становити понад мільйон доларів.

Окрім розкішних маєтків, митрополит УПЦ МП Павло у різний час володів близько десятьма елітними автомобілями, більшість з яких – виробництва Mercedes, але був також і Lexus. За його любов до таких автомобілів митрополит отримав прізвисько «Паша Мерседес».

Крім того, в Петра Лебедя є сільськогосподарський бізнес: це шість гектарів на Київщині, які він орендує у сільради і здає в суборенду, а також загалом понад 500 земельних ділянок в Київській та Чернігівській областях. Однак власником фірми «МПЛ Агро» є не сам Лебідь, а бізнесмен Олександр Матвієнко. Саме йому в суборенду Лебідь здає землю і майновий комплекс на ній.

Як повідомляв ZAXID.NET, 1 квітня Шевченківський суд Києва відправив колишнього намісника Києво-Печерської лаври Павла (Петра Лебедя) під цілодобовий домашній арешт до 30 травня за підозрою в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Під час судового засідання виникло питання щодо місця проживання Павла. Він просив у разі обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту залишити його в Києво-Печерській лаврі, де 61-річний церковник УПЦ МП мешкає 29 років. Однак прокурори зазначили, що прописаний він за іншою адресою, а Лавра належить державі.

Павло заявив, що у нього є «невеличка хата», яку він «продавав, але ніхто не купив». Він також розповів, що все звідти роздав – ліжка, пральні машинки, холодильник тощо – і нині там нічого немає – «ні кухля, ні ложки».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter