Командування Сил оборони розкрило нову тактику авіації РФ на Донбасі

На Донбасі російські окупаційні війська змінили тактику застосування своєї авіації та дронів-камікадзе. Зараз вони намагаються виявити систему української протиповітряної оборони і нанести удар по ній. Про це повідомив начальник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі інформаційного телемарафону.

Тому для цієї мети ворог став більше застосовувати літаків.

«Ворог також застосовує дещо іншу тактику, а не ту, коли підлітав один літак, максимум два, і вони летіли окремо. За вчорашній день це була командна робота, коли працювало два літаки, виманювали наші сили ППО, а третій літак наносив ураження», – розповів Дмитрашківський.

Щодо дронів-камікадзе, то окупанти комбінують ці види озброєння. Зокрема, напередодні росіяни вперше застосували безпілотники «Шахед», які вдало збили українські захисники. Після цього з’явилися БПЛА «Ланцет».

«Це також стратегія, щоб виявити точки протиповітряної оборони, а потім завдати удар «ланцетами», – зазначив Дмитрашківський.

Також російська армія значно збільшила кількість артилерійських ударів. У понеділок та сьогодні позиції Сил оборони були 500 разів атаковані артсистемами ворога. Подібна активність окупантів спостерігалася у лютому.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що командири російських штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням AlpineQuestGPS в якій нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об’єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів.

За його словами, у кожній російській бригаді на основі мотострілецьких рот, посилених танками, вогнеметними, мінометними та протитанковими підрозділами, сформовано окремі штурмові загони «Шторм», призначені для відновлення втрачених позицій.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter