Закарпатця викрили на продажі підробних сигарет із російськими акцизами

Загальна вартість вилученого тютюну становить 1,6 млн грн

Співробітники Бюро економічної безпеки викрили закарпатця, який продавав контрафактний тютюн та сигарети, зокрема із російськими акцизними марками. Нелегальні товари чоловік продавав в орендованому приміщенні, повідомили у понеділок, 5 червня, у прес-службі БЕБ.

За даними правоохоронців, мешканець Мукачівського району налагодив продаж підробних тютюнових виробів, зокрема сигарет, тютюну для кальянів та електронних сигарет. Злочинець офіційно не займався підприємницькою діяльністю, а його товари не мали акцизних марок України.

«Під час обшуків встановлено, що одна частина товарів не мала жодних марок акцизного податку, а інша містила марки акцизного податку російської федерації. Орієнтовна вартість вилученої продукції становить 1,6 млн грн», – повідомили у прес-службі БЕБ.

Товари, які чоловік замовляв в інтернеті, він продавав у орендованому приміщенні. Тютюн та сигарети у закарпатця вилучили, а йому оголосили про підозру. За якою частиною ККУ підозрюють чоловіка, у прес-службі БЕБ не повідомили, проте, імовірно, йдеться про 229 ст. ККУ. Закарпатцю загрожує штраф до 2000 неоподатковуваних мінімумів.