Смачний салат “Лечо” зі свіжими овочами

Соковитий салат «Лечо»

Салат «Лечо» – це всеохоплююча весняна насолода, яка зберігає свіжість і смак всіх овочів. В ньому між стінками «салатної краплі» ховаються кусочки томатів, болгарського перцю, цибулі, кабачків та баклажанів. Тільки з ними він буде справжнім: соковитим, ароматним і чудово смаженим гарячим. Це його особливості і відмінності – нагадка про літо, і чудова можливість насолодитись власноруч приготованою стравою.

Приготування салату «Лечо» займає невелику кількість часу, і результат стане гідним наголосити на роботу приготувальника. За початок беремось за овочі: чистимо і ріжемо болгарські перці, цибулю, кабачки та баклажани. Кожна склянка перцю, цибулі, кабачків та баклажанів відіграє свою роль, вносячи унікальні смакові нотки. Обсмажуємо овочі на розпеченій сковороді з додаванням масла. Кінці баклажанів ми знову відносимо туди, звідки вони були значно більше хвилини.

Далі додаємо до овочів потрібну кількість помідорів: свіжих або консервованих. Відразу після цього настилаємо кришку і тушкуємо вогонь. Це надає томатам особливої пікантності. По вони опановує спеціальний перець – паприку. Він надає нашому салату ідеальну гру на смак. Для придбання туги до цибулі, смачного помідора, м’якого перцю і хрусткого баклажана пропонується свіжий часник, витискаючи з нього сік і додаючи зразу ж до овочів у сковороду. Все це потрібно знати в роботі кожній господині, яка любить салат «Лечо»!

Салат «Лечо» – заготівельні рецепти на всі випадки життя

Салат «Лечо» – заготівельні рецепти на всі випадки життя

Салат «Лечо» — це такий смаковитий та соковитий салат, до якого можна використати багато овочів, що зберігаються добре протягом зими. Він стала улюбленою закускою для багатьох людей, особливо в моменти, коли немає часу готувати складні страви. Його можна вживати самостійно або використовувати в якості додатку до м’яса або риби.

Для приготування такого салату вам знадобиться кілька баклажанів, кілька помідорів, кілька кабачків, декілька перців та цибуля. Всі овочі тонко ріжемо соломкою, а цибулю мелко кроїмо. Після цього, велику сковороду нагріваємо з додаванням масла і обсмажуємо туди мелений часник. Коли часник насмажився, додамо свіжий перець та цибулю і складемо у сковороду все різані овочі.

Тепер приправимо салат сіллю, цукром та оцтом за смаком. Додамо також масло для насиченості смаку. Все це потрібно перемішувати на середньому вогні протягом кількох хвилин. Коли овочі втратять кислотність і стануть ніжними, салат готовий.

Такий салат можна зберігати у банках з герметичними кришками, які довго зберігають свіжість продукту. Якщо ви хочете приготувати салат «Лечо» на зиму, то переведіть його вемальовану посуду, але не запаюйте. Тоді салат буде зберігатися довше і його смак знову засмакує як свіжий.

Салат «Лечо» з соковитою морквиною

Салат «Лечо» з соковитою морквиною

Соковитий салат «Лечо» з морквою – відмінний вибір для осінніх і зимових холодних днів. Його гарячий смак і палко-червоний колір підкорить серця всіх цінителів вишуканих страв.

Для приготування цього смачного салату з соковитою морквиною нам знадобляться наступні інгредієнти: помідори, цибуля, кабачки, баклажани, перці і часник. Традиційно, у приготування лечо використовують овочі, які можна знайти в садах або на ринках влітку і осінню, а також зимою заморожені.

Для початку, чистимо та нарізаємо всі овочі на дрібні кубики або соломкою. Цибулю і часник ми маринуємо в оцті, додаючи трохи цукру, щоб зняти гіркоту.

Далі овочі потрібно варити протягом декількох хвилин до готовності. На кінці варіння, додаємо мариновану цибулю і часник і продовжуємо готувати ще кілька хвилин.

Тепер, коли наші овочі готові, можна додати кілька столових ложок рослинного масла і солі за смаком. Якщо ви любите гострий смак, можете додати кілька капель перцю чи горчиці. Закриваємо кришками і ставимо салат в холодильник на добу, щоб всі смаки добре змішалися.

Всі інгредієнти у лечо дуже корисні і багаті на вітаміни і мікроелементи, тому цей салат буде особливо корисний взимку, коли овочі не так легко знайти свіжими. Лечо добре зберігається в холодильнику кілька днів, тому його можна готувати наперед і насолоджуватися смаком цього страви в будь-який час.

Салат на зиму «Лечо» з баклажанами

Салат на зиму «Лечо» з баклажанами

Один із соковитих салатів на зиму, який став незмінним гостем на нашому столі – це лечо з баклажанами. Цей салат має неповторний смак і аромат, які надають йому баклажани і інші інгредієнти. Для приготування потрібно кілька склянок свіжих помідорів, які перетирамо через сито, щоб видалити шкірку і насіння. З баклажанів видаляємо шкірку і нарізаємо їх соломкою. Також потрібні цибуля, кабачки, перець і часник. Всі овочі нарізаємо кубиками.

У глиняній каструлі розігріваємо трішки масла і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо кабачки, баклажани і помідори. Все це тушкуємо на середньому вогні протягом кількох хвилин, додаємо цукру і солі за смаком. Також можна додати оцет або лимонний сік для додаткової кислинки. Душиться все це ще близько 20-30 хвилин, поки овочі стануть м’якими і соковитими.

На кінці приготування варто додати дрібно нарізаний часник і перець, щоб підкреслити смак салату. Після цього ще раз добре перемішуємо і готуємо ще 5-10 хвилин. Гаряче лечо складаємо в стерилізовані банки і накриваємо кришками. Такий соковитий салат буде зберігатися весь зимовий період і дарувати свіжий смак і аромат нашому столу.