Росія переміщає бійців з Херсонського напрямку після підриву Каховської ГЕС

Підрив ГЕС був покликаний призупинити ЗСУ та дати окупантам відійти на інші напрямки

Російські окупанти після підриву Каховської ГЕС почали переміщувати свої найбільш боєздатні частини з тимчасово окупованої частини Херсонщини. Це відбувається внаслідок значного затоплення Лівобережжя та через неспроможність окупантів протистояти українському контрнаступу, повідомила у неділю, 11 червня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Ганни Маляр, росіяни переправляють на інші напрямки підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49 армії, які є найбільш спроможними в бою. Переміщення окупантів зумовлено бажанням командування дещо «звузити» можливу географію наступу ЗСУ.

«Тому, стає очевидною мета підриву Каховської ГЕС росіянами. Так, враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило “звузити” можливу географію активних дій ЗСУ», – заявила Ганна Маляр.

Заступниця міністра оборони припустила, що окупанти підірвали Каховську ГЕС з метою не допустити контрнаступу Сил оборони на Херсонщині. Крім того, підривом греблі росіяни намагалися вивільнити шлях необхідним резервам для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки.