Росіяни розпочали активний наступ в районі Макіївки й на Купʼянському напрямку

За два місяці російські військові відновились за два місяці і почали активний наступ в районі Макіївки, а згодом і на Купʼянському напрямку. Тривають важкі бої. Про це 14 жовтня повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Головна мета росіян – розгромити Сили оборони України, оточити Купʼянськ і вийти на рубіж річки Оскіл. За підтримки бронетехніки й силами штурмових груп росіяни атакують десятки разів на день та ведуть щільний мінометний і артилерійський вогонь.

Сирський заявив, що українські військові дають гарну відсіч, тому в росіян втрати й вони не досягли «суттєвих успіхів».

Зазначимо, що зранку у суботу, 14 жовтня, Генштаб ЗСУ повідомив, що на Авдіївському напрямку росіяни намагаються прорвати оборону, проте безуспішно. На Запорізькому напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачені позиції біля Роботиного Запорізької області. На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують наступ, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх.

Росіяни з 10 жовтня почали масово атакувати Авдіївку на Донеччині з артилерії та авіації. За даними Deep State, російська армія намагається пробити оборону Сил оборони, зокрема в районі населених пунктів Водяне і Красногорівка. У цьому районі тривають важкі бої, окупанти штурмують позиції українських військ.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росіяни кинули на штурм Авдіївки приблизно 10 тис. солдатів. Окупанти обстрілюють місто вдень і вночі, через це з-під завалів не можуть дістати людей.