У Миколаєві затримали російського інформатора, який шпигував за кораблями ЗСУ

Російські спецслужби завербували місцевого мешканця на початку року

Служба безпеки України затримала російського інформатора, який шпигував за кораблями ЗСУ поблизу Миколаївського морпорту. Про це у четвер, 22 лютого, повідомили у прес-центрі відомства у Telegram.

За даними слідства, ворожим агентом виявився місцевий житель, якого російські спецслужби дистанційно завербували на початку цього року.

Як розповіли у спецслужбі, серед пріоритетних «цілей» ворога були військові кораблі ЗСУ і напрямки їхнього переміщення морськими та річковими маршрутами. Також зловмисник цікавився цікавили координатами сухопутних підрозділів українських захисників, у тому числі тих, які залучені до бойових операцій на лівобережжі Херсонської області. Цю інформацію росіяни планували використати для підготовки ракетно-дронових атак на прифронтову частину півдня України.

У результаті контрдиверсійних заходів інформатора викрили під час його розвідувально-підривної діяльності.

«Це дозволило убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також задокументувати злочинні дії фігуранта і затримати його у власному помешканні», – розповіли в повідомленні.

У поле зору окупантів чоловік потрапив через свої неодноразові дописи на підтримку російського вторгнення в Україну. Після відпрацювання ворожих завдань російський агент звітував у месенджері своєму куратору.

«Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувальної діяльності на користь країни-агресора», – написали в повідомленні.

Чоловікові оголосили підозру, він перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років в’язниці.