Рецепт смачного пирога з лікувальною брусницею

Пиріг з цілющою брусницею

Пиріг з цілющою брусницею – це смачна страва, яка може стати чудовим доповненням до вашого столу. Цей пиріг складається з основи і начинки, яку готуємо окремо. Для приготування основи змішуємо муку, цукор, маргарин (або масло) і дріжджі. Тесто треба замісити до стану однорідної маси і дати йому підійти.

Тоді розгортаємо його на підготовленій формі для пирогів і ставимо у запікальню. Усе це треба робити дуже швидко, щоб тісто не втратило свою м’якість. Поки тісто підійде, готуємо начинку. Для цього збиваємо яйця з цукром, додаємо кефір або молоко, розчинену соду і масло. Добре перемішуємо все це і додаємо брусницю.

Збитим маслом і кефіром начинку рівномірно викладаємо на основу пирога. На верх начинки можна також розкласти кілька цілих ягід. Запікаємо пиріг у духовці протягом приблизно 30-40 хвилин. Готовий пиріг прикрашаємо цукром-пудрою або сметаною з брусницею. Смак цього пирога буде незабутнім завдяки цілющій брусниці і ніжному дріжджовому тісту.

Пиріг з брусницею і сметаною

Пиріг з брусницею і сметаною

Для приготування пирога з брусницею і сметаною потрібно мати наступні інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 200 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 250 г замороженої брусниці;
  • 200 г сметани;
  • 2 столові ложки цукру.

Для приготування тіста спочатку розчинимо соду в молоці. В миску просіємо борошно, додаємо маргарин, цукор, яйце і содову воду. Все це змішуємо до однорідності. Отримане тісто ми замішуємо і ставимо його на час у холодильник.

Тоді беремо заморожену брусницю і розморожуємо її. Якщо вода трішки занадто холодна, можна добавити трохи цукру, щоб прискорити розчинення. Дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його. Форму для пирога змащуємо маслом і викладаємо в неї основу з тіста. Вгору викладаємо брусницю.

Потім зверху розкладаємо сметану, змішану з цукром. Найкраще, якщо сметана буде трохи густішою. Пиріг з брусницею і сметаною запікаємо протягом 30-40 хвилин у розігрітій духовці до 180 градусів. Готовий пиріг можна прикрасити свіжими ягодами брусниці та подавати зі сметаною.

Пиріг з брусницею і яблуками

Пиріг з брусницею і яблуками

Пиріг з брусницею і яблуками – це смачна та цілюща страва, яка відмінно підійде на сніданок або полегшить час вечері.

Для приготування пирогу з брусницею і яблуками, спочатку ми готуємо основу. Для цього змішуємо муку з маргарином, додаємо яйце і трохи молока. Тісто ми розгортаємо на столі і ставимо його в підготовлену форму.

Тепер готуємо начинку для пирогу. Дріжджове тісто, кефір, сметану, цукор та сіль змішуємо окремо. До цієї суміші додаємо збиті яйця, розчинену соду та розтоплене масло. Все перемішуємо добре, щоб утворилася однорідна маса.

Потім випікаємо пиріг в духовці протягом певного часу при заданій температурі. Після приготування пирога дістаємо його з форми і додаємо брусницю та яблука зверху. Також можна прикрасити пиріг іншими ягодами або залити його сметаною.

Пиріг з брусницею і яблуками готовий! Він має неповторний смак і аромат, які додаються брусницею та яблуками. Скуштування цього пирога принесе задоволення кожному, хто замовить його. Додайте в своє меню цей смачний десерт і насолоджуйтесь його смаком!

Пісочний пиріг з брусницею

Пісочний пиріг з брусницею

Для приготування пісочного пирога з брусницею нам знадобиться деякий час. Але воно точно варте затрат часу, оскільки отримаємо смаковитий пиріг з цілющою брусницею.

Починаємо з основи пирога. У окремій мисці змішуємо муку, цукор і сіль. Додаємо розтоплений маргарин і змішуємо до отримання крихкої консистенції. Додавайте поступово холодну воду, перемішуючи тісто до однорідності. Тесто складаємо в плівку і ставимо у холодильник на 30 хвилин.

Після цього формуємо начинку для пирога. У іншій мисці збиваємо яйця з цукром до отримання пухкої маси. Додаємо сметану і знову збиваємо. Потім додаємо збите молоко, розчинене дріжджове молоко або сметану. Змішуємо до однорідності. Додаємо брусницю і мішаємо.

Тесто дістаємо з холодильника і розгортаємо його на дно форми для пирогів. Додаємо начинку з брусницею розміром з плоди тіста. Згортаємо краї тіста вгору, щоб вони закрили начинку. Змащуємо пиріг зверху розтопленим маслом. Плавно випікаємо приготований пиріг протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Готовий пиріг з брусницею подаємо до столу. Зверху можна полити його сметаною або посипати цукром. Цей пиріг смачний як з теплим, так і з холодним напоєм.

Відкритий пиріг з брусницею

Відкритий пиріг з брусницею

Для приготування відкритого пирога з брусницею нам знадобиться:

  • 300 г борошна
  • 150 г маргарину
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 150 мл кефіру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 200 г замороженої брусниці
  • 2 столові ложки масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки молока
  • 2 столові ложки сметани

Почнемо з приготування тіста. Спочатку розтопимо маргарин і змішаємо його з кефіром, яйцем та цукром. В іншій мисці перемішуємо борошно з содою, а потім додаємо його до маргариново-кефірної суміші. Збиваємо тісто до однорідної консистенції.

Далі викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і розгортаємо його в форму для пирога. Зверху посипаємо цукром.

Приготуємо начинку. Для цього заморожену брусницю розморожуємо і перемішуємо з маслом та цукром. Якщо брусниця дуже кисла, можна додати трохи цукру за смаком.

Покладемо начинку на основу пирога і розгладимо її рівномірно. Зверху можна прикрасити пиріг збитим яйцем, розчиненим у молоці.

Пиріг з брусницею випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин, до готовності. Після випічки дістаємо пиріг з форми і дозволяємо йому трохи охолонути.

Подавати пиріг з брусницею можна зі сметаною або виготовити сирний соус для супроводу. Смакуйте!

Сирний пиріг з брусницею і шоколадом

Сирний пиріг з брусницею і шоколадом

Щоб приготувати сирний пиріг з брусницею і шоколадом, спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього ми розчиняємо дріжджове тісто у теплому молоці і додаємо трохи цукру для активізації дріжджів. Потім додаємо розтоплений маргарин і трохи змішуємо. Далі поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке, еластичне тісто. Часу на його замішування потрібно приблизно 10-15 хвилин.

Поки тісто підіймається, ми готуємо начинку для пирога. У окрему миску збиваємо сметану з цукром, додаємо яйця і знову збиваємо. Потім додаємо розмелений шоколад і перемішуємо до однорідності. Додаємо брусницю і мішаємо, щоб ягоди були розподілені рівномірно.

Коли тісто вже підійшло, розгортаємо його на столі, посипаному борошном. Розкатуємо його на прямокутник і ставимо у мокру форму для пирогів.

На дно пирога кладемо частину начинки з брусницею і шоколадом, а потім зверху розкладаємо решту тіста. Запікаємо пиріг у попередньо розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин до готовності. Перед подачею можна посипати пиріг цукром або полити шоколадом.