В Україні офіційно презентували нову бойову броньовану машину Inguar-3

У серійному виробництві собівартість виготовлення такої машини становитиме 10 млн грн

Українська компанія Inguar Defence у п’ятницю, 1 березня, презентувала нову бойову броньовану машину (ББМ) Inguar-3 класу MRAP. Як повідомляє портал «Мілітарний», вона вже завершила проходження заводських тестів й готується до державних випробувань.

Як стверджують творці, Inguar-3 є новим поколінням модульних тактичних бронемашин з передньою й задньою бронекапсулами. Через це конфігурацію ББМ можна швидко змінити на десантний автомобіль, пікап чи носій важкого озброєння.

Бойова броньована машина обладнана комбінованим бронюванням, що складається з алюмінієвих та сталевих плит. Алюмінієві елементи виконані у модульному форматі для швидкої заміни. Також використання алюмінію суттєво знизило вагу машини. Сталева бронеплита забезпечує основний захист та остаточно зупиняє уражаючі елементи.

відео Militarnyi Videonews

ББМ здатна витримувати влучання бронебійних куль калібру 7,62×51, уламків 155-мм снарядів з 60 метрів, а також підриву протитанкової фугасної міни з 8 кілограмів вибухівки.

Для водія встановлені камери переднього, заднього та бокового огляду. Вони заміняють дзеркала. У тому ж числі наявна камера нічного бачення.

Автомобіль обладнаний модулем РЕБ з можливістю конфігурування частот, системою автоматичного пожежогасіння з оптичними датчиками, системою фільтрації повітря від хімічного зараження, автономним обігрівачем салону, системою кондиціювання повітря, лебідкою з тяговим зусиллям 12 тонн.

Крім того, завдяки міжосьовому блокуванню, блокуванню диференціала переднього та заднього редуктора, а також високому кліренсу у 450 мм машина забезпечує високу прохідність по бездоріжжю

Рух ББМ забезпечує двигун Deutz потужністю 356 кінських сил. Також в авто є система централізованої автоматичної підкачки шин, які оснащені вставками RunFlat.

Виробництво прототипу перспективної бронемашини Inguar розпочали у серпні минулого року. Фінансування проекту здійснює ІТ-підприємець Микола Удянський. Прототип планували представити вже до кінця 2023 року. У серійному виробництві собівартість виготовлення такої машини становитиме 10 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *