Брізоль з курятини: універсальна страва для урочистого свята та затишної вечері

Брізоль із курятини універсальна страва для свята і для тихої вечері

Коли мова йде про страви з курятини, брізоля – це одна з найулюбленіших і універсальних. Вона може бути головною стравою на святковому столі, або просто смачним вечірнім доповненням до звичайної вечері. Що саме робить брізолю такою популярною?

По-перше, для приготування брізолі можна використовувати різні частини курячого м’яса – філе, відбивних, фарш і навіть курячі яйця. Це дозволяє змінювати рецептуру в залежності від наявності продуктів у холодильнику.

По-друге, брізоля може бути готовою за декілька хвилин в мультиварці або духовці, або ж приготувати її на плиті. Якщо використовувати фарш, то цей процес займе небагато часу. Крім того, брізоля завжди вийде відмінно і золотистою, що робить її ідеальною для святкового столу.

Брізоль із фаршу

Брізоль із фаршу

Брізоль із фаршу – це прекрасна страва, яку можна подавати на будь-який стіл. Вона готується дуже просто і займає небагато часу. Брізоль із фаршу буде ідеальним варіантом для сімейного обіду або святкового заходу.

Для приготування брізолі із фаршу потрібно мати у холодильнику куряче філе або курку, яйця, зелень, перець, картоплю і майонез. Спочатку готовимо фарш: куряче філе ми розрізаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через мясорубку або використовуємо готовий фарш. Потім додаємо в фарш яйця, нарізану зелень, сіль і перець за смаком. Все це добре перемішуємо.

Далі беремо форму для запікання або мультиварку. Якщо використовуєте мультиварку, то вставляємо пароварку в чашу приладу. Потім на дно форми або мультиварки кладемо шматочки картоплі, а зверху розкладаємо шар фаршу. Знову кладемо шматочки картоплі і знову розкладаємо фарш. Так повторюємо до закінчення всього фаршу.

Форму або мультиварку ставимо в духовку або в мультиварку і варимо протягом 30-40 хвилин. Якщо використовуєте мультиварку, то страву треба готувати у режимі “Випічка” або “Парове готування”.

Після вимкнення духовки або витягування форми з мультиварки дозволяємо брізолі трохи охолонути. Потім проціджуємо її, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжими зеленими та помідорами.

Насолоджуйтеся смачною і апетитною брізолею із фаршу! Вона відмінно підходить як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Ледачий бризоль

Ледачий бризоль

Ледачий бризоль – ідеальна страва для тих, хто не має багато часу, але хоче смачно поїсти. Ця страва готується з курячого фаршу, тому перекладаємо його з холодильника і залишаємо на кухні. За декілька хвилин ми зможемо приготувати смачну бризолю.

Для приготування ледачого бризоля нам знадобиться 500 грамів курячого фаршу. Можна використовувати фарш, який залишився від відбивних. Також нам знадобиться 1 яйце, яке додається до фаршу для покращення консистенції. Для смаку додаємо солі, перцю і зелені. Можна також додати у фарш нарізані помідори або перець.

Приготування ледачого бризоля варто розпочати з того, що фарш змішуємо з яйцем, сіллю, перцем та дрібно нарізаною зеленню. Потім масу фаршу розкладаємо на стілі і формуємо з неї бризолю. Формуємо її, як це робиться з котлетами або з пловом. Коли бризоля готова, виливаємо її на розігріту сковороду та обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.

Якщо ви хочете приготувати бризолю у духовці або мультиварці, то перед тим, як поставити її в прилад, обсмажену бризолю треба перекласти в форму для запікання. Потім форму з бризолею викладаємо в духовку або мультиварку і готуємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього наша страва буде готова до подачі на стіл.

Ледачий бризоль можна подавати з картоплею або з будь-яким гарніром на ваш смак. Також до неї добре підходять свіжі овочі або салат зі свіжими овочами. Для прикраси можна використовувати майонез або зелень. Кожен може приготувати ледачий бризоль на свій смак, додавши до фаршу свої улюблені інгредієнти.

Готуємо брізоль із філе або відбивних

Якщо ви хочете приготувати смачну та ситну страву з курячого м’яса, то брізоль буде ідеальним варіантом. Ви можете використовувати для нього як філе, так і відбивні.

Зараз розповім, як готувати брізоль з філе або відбивних наступним чином:

  1. Беремо куряче філе або відбивні грамів по 200-250 і відправляємо в холодильник на кілька годин.
  2. Потім курку ми розкладаємо на дошці і розбиваємо м’ясорубкою, щоб з неї отримати фарш.
  3. Далі до фаршу додавайте небагато майонезу та зеленню, можна додати також дрібно нарізані помідори.
  4. Добре перемішуйте усі інгредієнти, щоб створити однорідну масу.
  5. Потім з фаршу формуємо бризолі. Це можна зробити за допомогою рук або використати спеціальний прилад для формування бризолей.
  6. Після того, як бризоля готова, її можна приготувати на сковороді або в духовці, або за допомогою мультиварки.
  7. Якщо обираєте духовку, то розігрійте її до 180 градусів та випікайте бризолі приблизно 20-30 хвилин.
  8. Коли бризоля стане золотистою, вона буде готовою до подачі на стіл.

Але найголовніше – не перегріти м’ясо, щоб воно не втратило соки та не пересохло. А також варто звернути увагу на кількість майонезу, щоб не перевантажити страву жирними інгредієнтами.

Готуємо в мультиварці

Готуємо в мультиварці

Для приготування універсальної брізолі з курятини, можна використовувати мультиварку. Цей прилад відмінно підходить для приготування різноманітних страв, в тому числі й брізолі з курятини.

Спочатку потрібно приготувати фарш з курячого філе. Для цього кожен грам мяса потрібно перекладаємо в чашу мультиварки. Потім додаємо небагато майонезу, яйця, сіль, перець та інші спеції за смаком. Все це добре перемішуємо.

Якщо фарш готується для виготовлення курячих відбивних, то краще зробити більше фаршу. Якщо ж його призначення – брізоля, то фаршу потрібно взяти менше. Готовий фарш рівномірно розташовуємо в чаші мультиварки і збиваємо його до однакової товщини.

Після цього додаємо шар картоплі, це золоте правило при готуванні брізолі. Наступні шари можуть бути різними, залежно від ваших уподобань. Їх можна зробити з помідорами, зеленню, філе курки. Кожен шар добре присипається спеціями та збризкується майонезом.

Потім закриваємо мультиварку і встановлюємо режим “Печіння”. Час готування залежить від мультиварки, але зазвичай це займає близько 40-50 хвилин. Після цього виймаємо готову брізолю з мультиварки і перекладаємо її на підготовлений стіл.

Брізоля з курятини готова! Вона має соковитий смак, а її зовнішній вигляд виглядає як золота корочка. Ця страва стане чудовим доповненням до обіднього або вечірнього столу. Спробуйте готувати брізолю з курятини в мультиварці – ідеальний варіант для тихої вечері.

Поради по приготуванню

Поради по приготуванню

Якщо ви вирішили приготувати брізоль із курятини, то кожен з вас зможе знайти для себе ідеальний спосіб приготування. На вибір є декілька варіантів: використовувати духовку чи мультиварку.

Якщо обрати духовку, то для цього добре підійде куряче філе. М’ясо курки слід перекладати в промінь, а потім майонезом і зеленню. Фарш ми розкладаємо на смаженій картоплі з помідорами. Потім страву виливаємо майонезом і випікаємо в духовці до золотистого кольору.

Якщо ви вирішили використати мультиварку, то курячий фарш можна замінити зеленню. Ми розкладаємо шар фаршу, потім шар зелені, і так далі. Страву готуємо наступні 30 хвилин в режимі “товчення”. Після цього брізоля готова до подачі на стіл.

Для отримання кращого смаку можна додати до фаршу нарізані помідори і перець. Також можна додати трохи майонезу для більш насиченого смаку. Гарний додаток до брізолі – картопля або гарнір з холодильника.