Дієтологи назвали найкориснішу їжу зранку

Сніданок – це старт нашого дня. Від того, що ми їмо вранці, залежить наше самопочуття та енергія на весь день. Однією з найбільш поживних та корисних страв для ранкового прийому їжі є вівсянка. Вона насичує організм необхідними вітамінами та мінералами, дарує відчуття ситості й допомагає залишатися бадьорими до обіду. А ще такий сніданок навіть допомагає боротися з підвищеним холестерином.

Через високий рівень “поганого” холестерину в організмі в декілька разів збільшується ризик ішемічної хвороби серця, захворювання периферичних артерій, інсульту, гіпертонії, діабету 2 типу.

Щоб допомогти своєму тілу краще виводити холестерин з крові, потрібно правильно снідати. Дієтологи стверджують, що найкращим продуктом для початку дня є вівсянка.

Вона допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), яких і називають “поганим” холестерином. І все це завдяки високому вмісту клітковини.

Експерти, зокрема, дієтолог Лон Бен-Ашера, впевнені, якщо з’їдати всього 5-10 г розчинної клітковини на день. Саме вівсянка (але не вівсяні пластівці швидкого приготування з високим вмістом цукру) є найкращим її джерелом.

Також до продуктів, які багаті клітковиною, можна віднести насіння чіа, квасолю, авокадо, різні бобові, фрукти, овочі та насіння льону. Обов’язково включайте їх до свого щоденного раціону. В тому числі, їх можна їсти й на сніданок.


774

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *